سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال ۶۵ طرح احداث گلخانه به وسعت ۲۰ هکتار به بانک‌های عامل این استان برای اخذ تسهیلات معرفی شده است.

خالد جعفری روز پنجشنبه در دومین جلسه ستاد گلخانه‌های جهاد کشاورزی اظهار داشت: براساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۸ سطح گلخانه‌های استان باید به ۶۰ هکتار برسد که قبل از این ابلاغ ۲۰ هکتار با چهار هزار تن تولید سالانه به بهره برداری رسیده بود.

وی افزود: سازمان به منظور تحقق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری مجوز تاسیس گلخانه در ۴۱ هکتار را صادر و مدارک آنها را در قالب ۶۵ طرح با ۶۵۷ میلیارد و ۶۰ میلیون ریال تسهیلات مورد نیاز به بانک ها معرفی کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تاکنون از محل مجوزهای صادر شده در سال جاری علیات احداث ۲۰ هکتار دیگر آغاز شده و به صورت میانگین از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.

وی در خصوص دیگر سطح برنامه ابلاغی سازمان نیز گفت: این میزان نیز در قالب بخشی از اجرای  ۲ مجتمع کشت گلخانه ای قبا سرخ بیجار و آبیدر سنندج تامین می شود البته با اجرای این ۲ طرح سطح گلخانه های کردستان به بیش از ۶۰ هکتار خواهد رسید.

جعفری تاکید کرد: هیچ محدودیتی برای  کشت گلخانه‌ای انواع محصولات در کردستان وجود ندارد که از این لحاظ می‌توان به چهار هزار متر گلخانه تولید محصول زردآلو اشاره کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: افزایش بهره‌وری مناسب از منابع آب و خاک، اشتغالزایی قابل توجه، میزان بالای عملکرد در واحد سطح، تولید محصول در تمام فصل‌ها و امکان اجرایی نمودن اصلاح الگوی مصرف به ویژه در حوزه انرژی از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

جعفری با بیان اینکه تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن محصول گلخانه‌ای در هکتار توجیه مناسب اقتصادی و اشتغالزایی را به همراه دارد افزود: افزایش صادرات محصولات در جهت مثبت کردن تراز تجاری، بهینه سازی مصرف نهاده‌ها، تشکیل صندوق‌های ملی تخصصی گلخانه‌ای و واحد های قارچ خوراکی، تدوین استانداردهای مورد نیاز و ارتقاء مکانیزاسیون ازدیگر  اهداف توسعه کشت گلخانه است.

وی اظهار داشت: با توجه به گستردگی شبکه گاز احداث گلخانه های با مقیاس کوچک توجیه بسیار بالایی داشته و مقرون به صرفه است.

جعفری در ادامه احداث گلخانه ها را یک ضرورت عنوان کرد و گفت :سرعت بخشیدن در روند احداث گلخانه ها و نظارت بر هزینه کردها مهم و ضروری است.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بوده که کردستان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع محصول در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولیدات استان کردستان دارای سه میلیون تن انواع محصول است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت  های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن برساند.