تهران- ایرنا- محققان انستیتوی ملی علوم اولسان واقع در کره جنوبی راهکار جدیدی را برای ساخت باتری‌های خورشیدی شفاف ابداع کردند که در آن سوراخ‌هایی روی سطح باتری ایجاد می‌شود تا امکان عبور نور از آن فراهم شود.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این سوراخ‌ها به اندازه قطر تار موی انسان هستند و با الگوی خاصی روی سطح باتری ایجاد می‌شوند، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند و هیچ تاثیری بر کارآیی و دوام باتری‌های خورشیدی ندارد.
در آزمایشات اولیه باتری‌هایی که با استفاده از این شیوه ساخته شدند،‌ مشخص شد باتری‌ها دارای دوام بالایی بوده و نرخ کارآیی آن‌ها در تبدیل انرژی خورشید به الکتریسیته ۱۲.۲ درصد است، با وجود این که کارآیی این باتری‌ها هنوز با کارآیی ۲۰ تا ۲۵ درصدی باتری‌های خورشیدی تجاری فاصله دارد، در مقایسه با سایر باتری‌های خورشیدی شفاف، کارآیی بالایی دارد.
در آزمایش، قابلیت این باتری‌ها برای ساخت پنجره مشخص شد تابش نور با زاویه پایین به باتری‌هایی که به صورت عمودی نصب شده‌اند، موجب کاهش حدود ۴ درصدی کارآیی آن می‌شود، در حالی که این نوع تابش نور روی باتری‌های عادی که با ساختار مشابه نصب شده‌اند،‌ کارآیی آن‌ها را در حدود ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.
باتری‌های خورشیدی شفاف امکان استفاده از این فناوری را در پنجره‌ ساختمان‌ها، سقف‌های شیشه‌ای خودروها و حتی نمایشگر گوشی‌های هوشمند فراهم می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات درنشریه Joule منتشر شده است.