محققان دانشگاه «چالمرز» در سوئد فناوری جدیدی ابداع کردهاند که در قالب یک پوشش کاملاً شفاف بر روی انواع شیشههای پنجره قابل نصب است و باعث صرفهجویی قابل توجهی در میزان مصرف انرژی در ساختمانها میشود.
این پوشش که MOST نامیده میشود متشکل از پلمیری از جنس مولکولهای نوربوردادین- کادری کیکلن (norbornadiene–quadricyclane) است که باعث میشود این پلیمر شفاف حتی زمانیکه در معرض مستقیم تابش نور خورشید قرار ندارد بتواند به خوبی نور خورشید را جذب کند.
این مولکول همزمان با طلوع خورشید و تابش نور خورشید شروع به جذب انرژی خورشیدی ناشی از نور خورشید میکند؛ همچنین این مولکول بهطور خاص برخی از فوتونهای ورودی را جذب میکنند و «ایزومری» میشود؛ به این معنی که بهطور موقت به نوع دیگری از مولکول تبدیل میشود بهطوریکه دقیقاً همان اتمها را دارد اما چینش آنها متفاوت است. در نتیجه این پوشش نه تنها کاملاً شفاف است بلکه از ورود بیشتر حرارت ناشی از نور خورشید به درون اتاق جلوگیری کرده و در نتیجه داخل ساختمان را خنکتر و نیاز به روشن کردن سیستم سرمایش را برطرف میسازد.
از سوی دیگر بعد از ظهر که دیگر نور خورشید این پوشش را گرم نمیکند، این مولکول به حالت اولیه خود بازمیگردد و همین مساله باعث آزادسازی انرژی خورشیدی ذخیره شده در اتاق به مدت هشت ساعت میشود که به تولید گرما در داخل محیط بسته کمک میکند و در نتیجه، نیاز به روشن کردن سیستم گرمایش را در آپارتمان کاهش میدهد.
نظر شما