به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، این مطالعه برای اولین بار است که به بررسی کلی داروهای آنتیبیوتیک در کودکان زیر پنج سال میپردازد. این مطالعه نشان میدهد در بسیاری از نقاط دنیا از جمله تانزانیا، بیش از ۹۰ درصد کودکانی که به دلایل مختلف به پزشک مراجعه میکنند، آنتی بیوتیک دریافت میکنند؛ این در حالیست که فقط حدود ۲۰ درصد این کودکان به آنتی بیوتیک نیاز دارند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، مقاومت ضد میکروبی تهدیدی بزرگ برای سلامت جهانی است. مقاومت ضدمیکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضد میکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته میشود. زمانی که این میکروارگانیسمها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر میشوند، عفونت در بدن باقی میماند و به راحتی منتقل میشود.
مقاومت آنتی بیوتیکی به یک معضل جهانی تبدیل شده است و بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، تعداد قربانیان ناشی از این بحران تا سال ۲۰۵۰ میلادی از سرطان تجاوز میکند.
درمان بسیاری از بیماریهای کشنده مانند سل، فقط با آنتی بیوتیک امکانپذیر است و همین یک مورد نشان میدهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه میتواند خطرناک باشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونتهای شایعی مانند عفونتهای دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونتهای خون میشوند، وجود دارند. ناکارآمد بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینههای هنگفت در حوزه بهداشت است.
این مطالعه نشان میدهد کودکان کشورهای کمدرآمد و متوسط به طور میانگین در پنج سال اول زندگی ۲۵ نسخه آنتیبیوتیک دریافت میکنند. این مقدار بسیار بیشتر از حد است و به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی منجر میشود.
در ادامه آمده است در ۸۰ درصد کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی در کشورهای کم درآمد و متوسط آنتی بیوتیک تجویز میشود. در کودکان مبتلا به اسهال و مالاریا این اعداد به ترتیب ۵۰ و ۲۸ درصد هستند.
تجویز افراطی آنتی بیوتیک در کودکان علاوه بر افزایش مقاومت ضد میکروبی، توانایی سیستم ایمنی برای محافظت از بدن را کاهش میدهد و میکروبیوم روده را تحت تاثیر قرار میدهد.
نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet Infectious Diseases منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۱
تهران - ایرنا - مطالعات محققان موسسهای در سوییس به نام TPH و هاروارد نشان میدهد کودکان کشورهای کم درآمد و متوسط به طور میانگین در پنج سال اول زندگی ۲۵ نسخه آنتی بیوتیک دریافت میکنند. این مقدار بسیار بیشتر از حد است و به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی منجر میشود.