تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تا دو سال دیگر تولید دارو از ۹۷ درصد کنونی به ۹۹درصد می‌رسد که این اتفاق به هم‌کاری و هم‌افزایی همه بازیگران این عرصه نیاز دارد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مصطفی قانعی با تاکید بر این‌که داروهای زیستی تولید ایران کیفیت بالایی دارد، گفت: در آینده‌ای نزدیک، ۳۳ داروی مهم زیستی در کشور به تولید می‌رسد.

وی بیان کرد: بر اساس گزارش‌های موجود در کشور، دانش‌بنیان‌ها سهم قابل توجهی از سبد تولید داروهای زیستی را به خود اختصاص داده‌اند، در این گزارش‌ها آمده است که از بازار ۵/۴ میلیارد دلاری دارو در ایران، سهم دانش‌بنیان‌ها ۷۰ درصد است.

قانعی افزود: طبق برآوردها ۹۷ درصد اقلام دارویی مصرف شده تولید داخل است و ۶۷ درصد از ماده موثره دارویی (APIs) مورد استفاده برای ساخت داروها در داخل کشور تولید شده است.

وی ادامه داد: این اعداد و ارقام حاصل تلاش جوانان و متخصصانی است که دغدغه تامین سلامت جسمی و روانی جامعه را دارند. جوانانی که پای تعهد خود ماندند تا ایرانی خودکفا و توانمند بسازند، این تلاش‌ها زمانی به نتیجه مطلوب می‌رسد که حمایت‌های دولتی نیز تکمیل کننده آن باشد.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم بر همین مبنا با حمایت از جوانان و ایده‌های خلاق آن‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان، تلاش کرده است تا ریل حرکت این قطار فناورانه در کشور را روان‌تر کند. ما در صدد هستیم تا به تدریج داروهای وارداتی را خودمان تولید کنیم، از دو سال قبل که تحریم‌ها به وجود آمد علاوه بر شتاب در تولید داروهای زیستی، سایر داروها را هم مدنظر قرار دادیم.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: به صورت کلی می‌توان گفت که ۱۴۰ داروی زیستی در جهان وجود دارد که ما موفق شدیم از دوسال گذشته تاکنون ۲۲ دارو را در کشور تولید کنیم.

وی بیان کرد: به گفته کارشناسان در شرایط فعلی تولید همه داروهای زیستی در کشور صرفه اقتصادی ندارد و ناچار به واردات برخی از این داروها هستیم؛ اما بازیگران این عرصه در تلاش هستند تا با تولید داروهایی که امکان تولید آن‌ها در کشور وجود دارد، نیازهای داخلی را تامین کنند. بر همین مبنا نیز مقرر شده است با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، ۳۰ داروی دیگر تا دو سال آینده به سبد داروهای تولیدی داخل کشور افزوده شود. اتفاقی که می‌تواند نویدی خوش برای بیماران باشد. داروهایی که از صفر تا صد آن توسط جوانان داخلی به تولید خواهد رسید.