به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مصطفی قانعی با اشاره به اینکه صفر تا صد مواد اولیه داروهای زیستی در دست دانشبنیانها است، افزود: روند تولید دارو با تهیه مواد اولیه آن آغاز میشود و نبود مواد اولیه یعنی وابستگی از صفر تا صد به واردات. اما ایران با تلاش متخصصان خود توانسته است این روند را تغییر دهد و با تولید مواد اولیه داروهای زیستی گامی بزرگ برای تامین نیازهای داخلی بردارد.
وی بیان کرد: داروهای زیستی که چند سالی است توسط دانشبنیانهای داخلی تولید میشود، مسیری درست را در پیش گرفته و امروز میتوانیم مدعی شویم که محال است ماده اولیه داروهای زیستی به کشور وارد شود و از این نظر به خودکفایی رسیدهایم.
قانعی گفت: دانشبنیانهایی که در حوزه تولید مواد اولیه دارویی و داروهای زیستی فعالیت میکنند، قادر هستند و توانستهاند گلیم کشور را برای تامین نیازهای داخلی از آب بیرون بکشند. کاری که در شرایط تحریمی این روزها، سخت بود؛ اما شد.
وی اظهارکرد: ما زمانی که میگوئیم مواد اولیه دارویی تولید کردیم یعنی از ابتدا تا انتهای آن در کشور تولید میشود و اگر غیر از این باشد، نمیگوئیم تولید کردیم. الان به جرات اعلام میکنیم که در زمینه تولید مواد اولیه داروهای زیستی خودکفا هستیم و هیچ ماده اولیهای به کشور وارد نمیشود، البته همه تلاشها در همین حد نمانده است و برنامههایی برای تولید مواد اولیه داروهای شیمیایی که بخش بزرگی از بازار دارویی را تشکیل میدهد، هم داریم.
قانعی ادامه داد: تولید ماده اولیه داروهای شیمیایی هم یکی از اهداف ستاد است، در تلاش هستیم تا با کمک دانشبنیانهای داخلی، طی ۲ تا ۳ سال این مواد را هم تولید بومی کنیم.
وی یادآور شد: به صورت کلی ۱۴۰ داروی زیستی وجود دارد که از این تعداد ۲۲ دارو در کشور تولید شده و قرار است ۳۰ داروی دیگر تا ۱۸ ماه آینده به تولید برسد.
نظر شما