محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان افزود که بن بست شروع مذاکره با عربستان رفع شده است.
وی گفت که قطر خواستار بررسی نارضایتی کشورهای خلیج فارس و ارزیابی شروط آنهاست. به گفته او قطر به دنبال راه حل هایی هست که بتواند آینده این کشور را در برابر بحران احتمالی تامین کند.
کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر روابط دیپلماتیک و تجاری خود را در سال ۲۰۱۷ با قطر را به اتهام حمایت دوحه از تروریسم قطع کردند. قطر این اتهام را رد کرده و اقدام این کشورها را با هدف تضعیف حاکمیت خودارزیابی کرده است.
در حالیکه قطر از زمین ، آسمان و دریا تحریم شده بود ، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو کشوری بودند که بعد از تحریم این کشور از سوی مربع عربی (عربستان ، امارات ،مصر و بحرین ) دوحه را برای گذر از تحریم ها کمک کردند.
وزیر خارجه قطر در مصاحبه با سی ان ان گفت که دوحه بخاطر حل اختلاف، روابط خود با آنکارا را قطع نمی کند.
وی اظهار داشت : هر کشوری که در زمان بحران به ما کمک کرده، قدردان آنها خواهیم بود و هرگز به آنها پشت نمی کنیم.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در پاسخ به این سوال که حل اختلافات چقدر زمان می برد، گفت: هنوز در مرحله اولیه هستیم و اتفاقات بسیاری در ۲ سال و نیم گذشته افتاده است. برای برقراری اعتماد دوباره نیاز به زمان است.
کشورهای تحریم کننده قطر ۱۳ شرط را برای از سرگیری روابط با این کشور در نظر گرفته اند که از جمله آنها می توان به توقف فعالیت شبکه تلویزیونی الجزیره، بستن پایگاه نظامی ترکیه، کاهش سطح روابط با ایران و قطع ارتباط با گروه اخوان المسلمین اشاره کرد.