وزیر نیرو همراه با مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صبح سهشنبه به صورت زمینی از طریق زنجان وارد بیجار شد و در اولین مرحله از سفر یک روزه خود به استان کردستان، تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند را در قالب طرح «هر هفته - الف - ب - ایران» با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال افتتاح کرد.
مدیرعامل شرکت آبفای شهری کردستان در آیین بهرهبرداری از این طرح اظهار داشت: این تصفیهخانه شامل شبکه جمعآوری، خطوط انتقال و تصفیهخانه با سیستم هوادهی گسترده با حذف نیتروژن به بهرهبرداری رسید.
محمدحسین محمدی اضافه کرد: این تصفیهخانه ظرفیت تصفیه ۹ هزار و ۷۶۰ مترمکعب فاضلاب در شبانه روز را دارد و برای احداث آن ۲۰۳ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار نفر معادل ۹۵ درصد جمعیت شهر بیجار زیر پوشش خدمات این شرکت قرار دارند، یادآور شد: این طرح در افق ۱۴۰۰ جمعیت ۶۱ هزار نفری شهر بیجار را تحت پوشش قرار میدهد.
مدیرعامل آبفای شهری کردستان افزود: حدود ۹۶ درصد جمعیت این استان در ۱۱ شهر از طرح تاسیسات فاضلاب با ظرفیت ۲۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز برخوردار هستند و ۲۰۰ میلیارد تومان در این رابطه هزینه شده است.
محمدی تاکید کرد: با افتتاح ۲ تصفیهخانه بیحار و حسن آباد یاسوکند، میزان بهرهمندی از تصفیه فاضلاب از ۶۹ درصد جمعیت کنونی به ۷۷ درصد افزایش مییابد که بالاترین درصد در سطح کشور و ۲، ۵ برابر میانگین کشوری است ضمن اینکه تا پایان امسال ۲ تصفیهخانه فاصلاب دیگر نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
در جریان سفر یک روزه اردکانیان وزیر نیرو، بخش دوم سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قوچم دهگلان و تامین آب چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم این مسیر نیز به بهرهبرداری میرسد.
بهرهبرداری از پنج مجتمع آبرسانی روستایی، نشست خبری با اصحاب رسانه و حضور در شرکت آب و فاضلاب شهری سنندج برای دیدار با مردم و اطلاع از چگونگی خدمات این شرکت به مراجعان از دیگر برنامههای اردکانیان در سفر به کردستان است.
کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها می شود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر بوده و بیشترین میزان بارندگی مربوط به شهرهای مریوان و بانه حدود ۸۰۰ میلیمتر در سال و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی استان یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلیمتر در سال است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشت های استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است. دشت های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه محسوب می شود.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.