خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) روز سه شنبه با اعلام این خبر به نقل از روزنامه آمریکایی "هرالد تریبون" افزود، منابع محلی در منطقه عفرین گفته اند که این مجسمه مشهور دیگر در جای خود قرار ندارد و یک باستان شناس با مقایسه تصاویر هوایی در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی تایید کرده است که این مجسمه بازلتی دیگر در جای خود قرار ندارد و به سرقت رفته است.
شهر مرزی عفرین سوریه در ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی توسط ارتش ترکیه تصرف شد و دولت سوریه این اقدام را محکوم و در راستای سیاست حمایت از تروریسم خواند. اخباری نیز در ارتباط با تغییر اسامی برخی میادین و خیابان های عفرین از سوی ترکیه منتشر شده است.
معبد باستانی عین داره که به خاطر مجسمه های ساخته شده از سنگ بازلت مشهور است، از آثار تمدن آرامی است و قدمت آن به هزاره اول قبل از میلاد باز می گردد.
این منطقه توسط باستان شناسان سوریه در سال 1982 میلادی شناسایی شد.
روزنامه هرالد تریبون تاکید کرد که هیچ کس جز گروه های تروریستی مورد حمایت ترکیه نمی تواند این مجسمه مهم تاریخی را سرقت کرده باشد چرا که انتقال آن تنها با ابزار خاص میسر می شود.
این روزنامه تصریح کرد : تصاویری وجود دارد که ثابت می کند نیروهای ترکیه و گروه های تروریستی هم پیمان با آن این منطقه باستانی را به منطقه نظامی تبدیل کرده اند.
سوریه از اسفند ماه ۱۳۸۹ درگیر بحران ناشی از حمایت برخی کشورهای عرب، غربی، همسایه ها و رژیم صهیونیستی از تروریست های داعشی و تکفیری است که در مقطعی توانستند ۸۰ درصد از خاک سوریه را اشغال کنند و اکنون سوریه با اقدامات نظامی خود به همراه برخی کشورهای دوست مانند روسیه و ایران موفق شده است تا نزدیک به ۹۰ درصد از خاک خود را از اشغال تروریست ها خارج کند.
برخی مناطق شمال غرب سوریه مانند ادلب و مناطق مرزی در شرق در اختیار تروریست ها و نیروهای امریکایی است و سوریه بارها خواستار خروج این نیروها از سوریه به خاطر ورود غیرقانونی و تجاوزکارانه به این کشور شده است.
بشار اسد رییس جمهوری سوریه روز گذشته تاکید کرد که اولویت نخست سوریه بیرون راندن تروریست ها از این کشور است.
از زمان آغاز بحران سوریه یکی از موضوعات مطرح در این کشور تاریخی سرقت آثار باستانی در مناطق مختلف از سوی گروه های تروریستی و برخی کشورها و رژیم صهیونیستی است و حتی اخباری در ارتباط با تامین منابع مالی تروریست ها از طریق فروش آثار باستانی سوریه منتشر شده است.