۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۲۱
کد خبر: 83084248
T T
۰ نفر
تخریب آثار باستانی وجه اشتراك تروریست ها و حامیان آنان

دمشق- ایرنا- آثار باستانی و فرهنگی كشور سوریه با آغاز بحران این كشور از حدود هشت سال قبل دست خوش تخریب و غارت تروریست ها قرار گرفت به طوری كه اعضای این گروه ها به دنبال حذف كامل میراث شامات بودند كه به اهداف خود نرسیدند.

به گزارش ایرنا، منطقه شامات دارای آثار باستانی تمدنی در هزاره های 10 گانه تاریخ بشر است و تروریست ها به دنبال نابودی بخش های موجود آن به صورت كامل در سوریه بودند كه در برخی مواقع به اهداف خود رسیدن و بعضی وقت ها با شكست مواجه شدند.
مسئولان سوریه برای حفظ آثار تاریخی سوریه تمام تلاش خود را به كار بستند به طوری كه با سازمان های بین المللی برای بازگشت آثار تاریخی این كشور همكاری های گسترده ای دارند.
سوریه و همپیمانان آن برای بازگشت آثار تاریخی این كشور با مسئولان میراث فرهنگی همكاری های گسترده ای داشتند كه این امر سبب شد تعداد زیادی از آثار باستانی كه از مناطق تحت تسلط تروریست ها به سرقت رفته بود به این كشور بازگردانده شود.
تاریخ و تمدن یك كشور را نمی توان با تخریب و نابودی تغییر داد، با وجودی كه تروریست ها به دنبال حذف كامل فرهنگ غنی و سرشار از آثار تمدنی قدیمی شامات بودند، ولی به اهداف خود نرسیدند و حتی خود اقدامات آنان علیه میراث پیشینیان و تخریب آنها از این پس در كتاب های تاریخی ذكر خواهد شد.
بخشی از تاریخ اسلام به سرزمین شامات گره خورده است و تروریست ها به دنبال حذف آثار باستانی در دوره های اسلامی و قبل از آن بودند.
تروریست ها در سوریه با حفر تونل و كاشت مواد منفجره در زیرا آثار باستانی، برخی از آنها را با خاك یكسان كرده به طوری كه بیشتر مكان های تاریخی را تبدیل به خاك كردند.
گروه های تروریستی در این جنگ، علاوه بر كشتار و ویرانی، هویت و تاریخ گذشتگان را در طول این مدت نشانه گرفته و سبب از بین رفتن و یا سرقت بسیاری از آنها شدند.
تخریب قبور مسلمانان و دیگر مذاهب، نبش قبور متبركه پیامبرانی همانند حضرت یونس (ع)، جرجیس و شیث، غارت و ویرانی تل عجاجه و تل براك در شمال شرقی سوریه كه دارای عتیقه های باستانی سه هزار ساله بوده از دیگر اعمال وحشیانه گروه های تروریستی از جمله داعش در تخریب آثاری ملی و فرهنگی اقوام مختلف در این كشور بوده است.
گروه تروریستی داعش در زمان اشغال تدمر نیز به صورت نظام مند آثار باستانی این شهر را تخریب كرد و بسیاری از گنجینه های تاریخی این شهر را به غارت برد.

**تخریب محوطه باستانی النبی هوری در سوریه
مدیر كل آثار باستانی و موزه های سوریه گفت كه گروه های تروریستی مورد حمایت تركیه دو ماه قبل به محوطه باستانی النبی هوری در عفرین سوریه آسیب زیادی وارد كردند.
محمود حمود افزود: محوطه باستانی النبی هوری 'سیروس' در منطقه عفرین در شمال استان حلب براثر كاوش های غیرقانونی توسط گروه های تروریستی آسیب های فراوانی دیده است.
وی اظهار داشت: این محوطه باستانی به دلیل كاوش های غیرقانونی و غیر اصولی با استفاده از لودر و دیگر ماشین آلات سنگین توسط تروریست های مورد حمایت تركیه به شدت آسیب دیده است.
حمود تصریح كرد: گروه های تروریستی برای یافتن گنج و آثار باستانی با تجهیزات سنگین این محوطه باستانی را تخریب كردند.
حمود گفت: اقدام های گروه های تروریستی مورد حمایت تركیه در محوطه باستانی النبی هوری بار دیگر سازماندهی این اقدامات به منظور از بین بردن و نابود كردن فرهنگ و تمدن سوریه را نشان داد.
محوطه باستانی النبی هوری در 70 كیلومتری شمال غرب حلب در سال های پایانی قرن چهارم پیش از میلاد تاسیس شد.

**بازگشت 9 هزار اثرباستانی غارت شده
مدیر كل آثار باستانی و موزه های سوریه در همین حال گفت كه 9 هزار اثر باستانی به غارت رفته توسط قاچاقچیان و تروریست ها به كشور بازگردانده شده است.
حمود اظهار كرد: ارتش سوریه و همپیمانان آن توانستند پس از آزاد سازی مناطق تحت تسلط تروریست ها، هزاران قطعه آثار باستانی را بازگردانند و آثار كهن غارت شده هم اینك در دمشق نگهداری می شود.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه با اشاره به بازگشایی موزه دمشق گفت: این موزه كه به دلیل حضور تروریست ها در اطراف دمشق در هفت سال گذشته تعطیل بود، یكشنبه گذشته پس از پاكسازی مناطق آلوده توسط ارتش بازگشایی شد.
حمود افزود: پیام بزرگ بازگشایی این موزه به بدخواهان داخلی و خارجی این است كه دمشق بر تروریسم پیروز شده است.
دولت سوریه برای جلوگیری از غارت یا نابودی آثار باستانی در طول جنگ (حدود) هشت ساله، برخی موزه ها را تعطیل و آثار باستانی را به مناطق امن منتقل كرده است.
حمود بیان كرد: تروریست ها بسیاری از این آثار را در معرض خطر قرار داده و یا از بین برده اند.
وی گفت: برخی از میراث فرهنگی سوریه كه توسط تروریست ها تخریب شده قدمت بیش از یك میلیون سال داشته است.
وی افزود: سوریه بیش از 10 هزار مكان دارای آثار باستانی شناخته شده است كه دو برابر این رقم هنوز ناشناخته مانده و كشف نشده است.

**تخریب آثار باستانی سوریه توسط تروریست ها
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه گفت: تروریست ها آثار باستانی زیادی را از كشور به ویژه در حلب و تدمر به سرقت بردند و در برخی مكان ها نیز با حفر تونل در زیر آثار تاریخی، این مكان ها را با مواد منفجره تخریب كردند.
حمود ادامه داد: معبد بیل در تدمر كه قدمت آن به دوره رمانی در قرون اول و دوم میلادی باز می گردد، توسط تروریست ها با خاك یكسان شده است.
وی گفت: این معبد چهار هكتاری به همراه ساختمان آن كه جلوه خاصی داشت و نمونه آن در هیچ كشور عربی وجود نداشت، به دست تروریست ها كاملا نابود شده است.
این مقام سوری افزود: تروریست ها معبد بعل شمین در تدمر را كه دارای هشت پل بود و چهار و یا پنج طبقه داشت و قدمت آن به قرن دوم و سوم میلادی می رسید نیز با خاك یكسان كردند.

**سرقت هزاران قطعه آثار باستانی از موزه های ادلب
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه در ادامه اظهار كرد: گروه های تروریستی هزاران قطعه آثار باستانی را از موزه های استان ادلب به سرقت برده و تاكنون هیچ كس از وضعیت این اشیاء اطلاعی ندارد.
حمود بیان داشت: گروهك های تكفیری همچنین بیش از 6 هزار قطعه از آثار باستانی موزه الرقه را نیز به سرقت برده اند.
وی ادامه داد: این تروریست ها در موزه حمص نیز 600 قطعه آثار باستانی را از ابتدای آغاز بحران سوریه تاكنون سرقت كردند.
این مقام سوری افزود: تروریست ها همچنین اشیای موزه منطقه بصری الشام در جنوب سوریه كه بخشی از آن هنوز در اشغال این تروریست ها قرار دارد، سرقت كرده اند.
وی تصریح كرد: گروه های تروریستی 22 معبد را در محوطه باستانی دور اوربوس در غرب شهر البوكمال و در كنار رودخانه فرات با خاك یكسان كردند.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه تاكید كرد: این محوطه كه دهها هكتار وسعت داشت و نشانی از فرهنگ های تمام كشورها بود كه كاملا تخریب شده است.

**همكاری سوریه با یونسكو برای بازگرداندن 50 قطعه باستانی
حمود اظهار كرد: دولت سوریه با سازمان های بین المللی از جمله سازمان آموزشی، علمی ، فرهنگی ملل متحد(یونسكو) برای بازگرداندن آثار باستانی سرقت شده در حال همكاری است.
وی گفت: دمشق برای بازگرداندن 50 قطعه باستانی به صورت هفتگی با پلیس بین المللی «اینترپل» همكاری دارد.
حمود تصریح كرد: میراث فرهنگی سوریه فقط متعلق به این كشور نیست بلكه میراث جهانی به شمار می رود و دنیا برای پشتیبانی از این میراث باید در كنار ملت سوریه باشد.
این مقام سوری گفت: دمشق دو نامه برای ممنوعیت تجارت آثار باستانی سوریه و عراق به سازمان ملل ارسال كرده است، اما هنوز هیچ كشوری به جز لبنان در این زمینه با ما همكاری نكرده است. تنها لبنان است كه هماهنگی خوبی داشته و ده ها قطعه آثار باستانی را به سوریه بازگردانده است.
تخریب آثار باستانی قدیمی و منحصر به فرد سوریه نشان می دهد تروریست ها به دنبال حذف تاریخ گذشتگان در سرزمین شامات بودند.
این گروه های تروریستی با تخریب و سرقت آثار باستانی سوریه كه قدمت طولانی دارد، ضربه ای بزرگ به هویت گذشتگان سرزمین شامات زده است.
بر اساس برخی گزارش ها، گروه تروریستی داعش و دیگر تروریست ها با غارت و قاچاق آثار باستانی سوریه سودهای هنگفتی كسب كردند و از این درآمدها برای اعزام نیرو و تقویت توان عملیاتی خود و انجام حمله های تروریستی استفاده كردند.
قطعا با اینگونه جنایت ها توسط تروریسم هیچگاه هویت و تاریخ یك كشور تغییر نمی كند و به گفته مسئولان سوریه برای بازگشت آثار تاریخی تلاش كرده و برای مرمت بناهای باستانی برنامه ریزی مدونی دارند.
حال نكته اینجاست كه با كمی دقت در روند تاریخ كوتاه برخی از كشورهای منطقه به راحتی می توان حامیان تروریست ها را به خاطر وجه مشترك آنان شناخت و این حامیان هم روزی در كشور خود دست به اقدامات مشابه می زدند و اشتراك دیگر این دو را نیز می توان در بریدن سر مخالفان ذكر كرد.
گزارش از حسینعلی راشكی
خاورم**8005*1436*