خبرگزاری رسمی مالزی " برناما" دراین زمینه گزارش داد: روحانی دراین گردهمایی که از امروز چهارشنبه تا شنبه برگزاری میشود به جمع ماهاتیر محمد نخست وزیر و جمع دیگری از رهبران جهان اسلام پیوسته است. گردهمایی رهبران، روشنفکران، اندیشمندان و اندیشمندان مسلمان، دراین اجلاس علاوه بر تلاش برای احیای تمدن اسلامی، در بهبود وضعیت امور در بین مسلمانان و ملل مسلمان نیز نقش دارد.
این رسانه مالزیایی نوشت: یافتن راه حلهای جدید و مؤثر برای مهمترین مشکلات جهان اسلام، کمک به بهبود جایگاه مسلمانان در سراسر جهان، ایجاد شبکه در میان رهبران اسلامی، روشنفکران، دانشمندان و احیای تمدن اسلامی در صدر دستور کار اجلاس کوالالامپور قرار دارد.
روزنامه آنلاین استار مالزی نیز درمورد این اجلاس گزارش داد: مالزی این هفته میزبان اجلاس سران مسلمان درکوالالامپور خواهد بود که این اجلاس به عنوان تالار گفت و گویی برای بررسی مشکلات جهان اسلام است.
این رسانه نوشت: رهبران ایران، ترکیه و قطر به همراه صدها نماینده از ۵۲ کشوردر این رویداد چالشهای بیشمار جهان اسلام را به رایزنی و همفکری میگذارند.
استار افزود: این اجلاس به ابتکار نخست وزیر مالزی، ماهاتیر محمد که مدتها است در تلاش برای همبستگی بیشتر جوامع اسلامی جهان است، برگزار میشود و درعین حال اقدامی از سوی ماهاتیر برای تقویت موقعیت مالزی درعرصه بین المللی است.
استار نوشت: بدون حضور هیئت بلندپایه از عربستان دراین اجلاس برخی رسانهها این اقدام را گمانه زنیهایی مبنی بر رقابت با نفوذ عربستان مطرح میکنند.
این رسانه مالزیایی نوشت: مقامهای مالزی میگویند ملک سلمان پادشاه عربستان برای شرکت دراجلاس کوالالامپور دعوت شده اما دراین رویداد حضور نیافته است.
استار افزود: برخی رسانهها و کارشناسان نشست کوالالامپور را رقیبی برای سازمان همکاری اسلامی که تحت نفوذ عربستان است معرفی کردهاند و این درحالی است که دفتر نخست وزیر ماهاتیر محمد بلافاصله این موارد را رد کرده و اعلام داشته که این نشست قصد ایجاد بلوک جدید را ندارد.
استار درتحلیل خود دراین زمینه نوشت: با این وجود نشانههایی از اینکه ریاض از این رویداد ناراضی است، وجود دارد. عمران خان نخست وزیر پاکستان پس از سفر به عربستان در آخر هفته گذشته، حضور خود در اجلاس کوالالامپور را لغو کرد که بنا گزارشها، این اقدام برای برطرف کردن نگرانی متحدین انجام شده است.
این رسانه پرنفوذ افزود: برای ماهاتیر ۹۴ ساله به عنوان پیرترین رهبر جهان و در دومین دوره نخست وزیریاش در مالزی، مهمترین نتیجه این اجلاس میتواند تقویت شهرت بین المللی مالزی باشد که از یک رژیم دارای فساد اداری تا سال گذشته رنج میبرد.
شاهرمان لاکمن تحلیلگر اندیشکده مالزی نیز دراین زمینه به رسانههای مالزی گفت: نشست کوالالامپور میتواند محملی برای برای بازگشت ماهاتیر و مالزی به موقعیت برجسته در جهان اسلام باشد.
تارنمای ساوت چاینا نیز دراین زمینه به نقل از ماهاتیر محممد گزارش داد: نخست وزیر مالزی تاکید کرده است که این نشست اولین گام برای یافتن راهکارهای رفع مسائل جهان اسلام است.
این رسانه چینی نوشت: ماهاتیر از سال گذشته قدرت را دوباره در مالزی به دست گرفته مسیر سیاست خارجی این کشور را تغییر داده که مهمترین آن افزایش مواضع تند علیه اسرائیل بوده است.
اجلاس «سران کوالالامپور ۲۰۱۹» با حضور ۴٠٠ نفر شامل ٢۵٠ نفر از رهبران، مقامها، شخصیتهای سیاسی و اندیشمندان از ۵۲ کشور جهان، در روزهای ۱۸ تا ۲۱ دسامبر (۲۷ تا ۳۰ آذر) در پایتخت مالزی برگزار میشود.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مدت حضور در مالزی، علاوه بر سخنرانی در جمع سران و مقامهای شرکت کننده در اجلاس کوآلالامپور و تببین و تشریح سیاستهای منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، با برخی سران و مقامهای شرکت کننده در این اجلاس دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفت وگو خواهد کرد.
محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه و تعدادی از مشاوران دفتر رییس جمهوری در سفر به مالزی و ژاپن، رییس جمهوری را همراهی میکنند.
مقصد بعدی رییس جمهوری و هیات همراه ، شهر توکیو، برای دیدار و گفت و گوی دوجانبه با «آبه شینزو» نخست وزیر و سایر مقامات عالیرتبه ژاپن و با هدف گسترش و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی با این کشور خواهد بود.