رسانه مالزیایی: عربستان از برگزاری اجلاس کوالالامپور ناراضی است

تهران - ایرنا - یک رسانه مالزیایی امروز (پنجشنبه) در گزارشی نوشت: عربستان از برگزاری اجلاس اسلامی کوالالامپور ناراضی است و فشارها بر سران کشورهای اسلامی برای شرکت نکردن در این اجلاس وجود داشته است.

"فری مالزی تودی" در این زمینه با انتشار گزارشی اعلام کرد: "اجلاس کوالالامپور ۲۰۱۹ " برای بحث در مورد مسائل مسلمانان با حضور دکتر "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران، "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه و "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر که همه از منتقدان سرسخت عربستان هستند، در حال برگزاری است.

این رسانه مالزیایی نوشت: دکتر "ماهاتیر محمد" نخست وزیر مالزی به دلیل میزبانی گردهمایی رهبران مسلمانی تحت فشار قرار گرفته است. ریاض می گوید که در سه سال گذشته تلاش هایی برای مقابله با ائتلاف حامی واشنگتن داشته اند.

فری مالزی آگاه شده که عربستان از برگزاری این اجلاس و شرکت رهبران ایران و قطر در آن ناخرسند است.

این رسانه نوشت: عربستان همچنین به دلیل اینکه مالزی نیروهای نظامی خود را از ائتلاف عربی علیه یمن خارج کرده و طرح ساخت "مرکز سلمان" در کوالالامپور را لغو کرد، ناراضی است.

مالزی سال گذشته پس از به قدرت رسیدن دوباره ماهاتیر محمد در این کشور نیروهای نظامی خود را  از یمن به کشور بازگرداند و از ائتلاف تحت هدایت عربستان علیه یمن خارج شد. این کشور همچنین برنامه ساخت مرکز تحقیقات بن سلمان در کوالالامپور را متوقف ساخت.

فری مالزی به نقل از یک دیپلمات که نامش را ذکر نشده، نوشت: طرح ساخت "مرکز بین المللی صلح سلمان" در مالزی تنها سه ماه پس از روی کار آمدن ائتلاف "پاکاتان هاراپان" به رهبری ماهاتیر محمد در مالزی  لغو شد که ریاض آن را آسیبی به خود می داند.

این رسانه دست چپی مالزی تاکید کرد: حتی قبل از اینکه اجلاس کوالالامپور شروع شود، فشار از سوی عربستان بر دهها نفر از سران کشورهای اسلامی برای جلوگیری از شرکت آنها در این اجلاس وجود داشته است.

این رسانه تاکید کرد: عربستان قدرت زیادی را بر دولت های مسلمان از طریق کمک های پرسود  و همچنین سهمیه سالانه حجاج اعمال می کند.

فری مالزی افزود: "عمران خان" نخست وزیر پاکستان سفرش به مالزی برای شرکت در اجلاس کوالالامپور را در لحظات آخر لغو کرد، حرکتی که به دلیل فشارهای عربستان، به عنوان یکی از بزرگترین اهداکنندگان کمک های مالی به اقتصاد تضعیف شده پاکستان، ارزیابی شده است.

طبق این گزارش سال گذشته ریاض، پس از سفر عمران خان به عربستان، با بسته کمک  ۶ میلیارد دلاری به اسلام آباد توافق کرد که نیمی از آن شامل تعویق پرداخت ها در قبال صادرات نفت به پاکستان بود.

فری مالزی نوشت: روزنامه انگلیسی زبان "داون" پاکستان به نقل از "شاه محمود قریشی" وزیر خارجه این کشور گزارش داد، عمران خان به عنوان یک واسط درپی متقاعد کردن ریاض برای شرکت در نشست کوالالامپور بوده، اما ریاض بر سازمان همکاری اسلامی به عنوان کانالی برای این گونه اقدامات تاکید داشته است.

روزنامه داون پاکستان نوشت: اگر عمران خان در ایجاد پل برای شکاف میان ریاض و کوالالامپور شکست بخورد، وی در اجلاس شرکت نخواهد کرد.

فری مالزی نوشت : یکی دیگر از غایب اصلی اجلاس کوالالامپور، رئیس جمهوری اندونزی "جوکو ویدو"  است. این کشور پرجمعیت ترین کشور مسلمان در جهان است.  وزیر امور خارجه اندونزی در صدر هیاتی در این اجلاس شرکت کرده است.

فری مالزی افزود: ماهاتیر محمد اما تأیید کرد که فشارهای سعودی هیچ ارتباطی با تصمیم ناگهانی عمران خان ندارد و  درعین حال گفت که "او ممکن است مشکلات دیگری داشته باشد".

این رسانه به نقل از منبع خود که نامش را مطرح نکرد،  نوشت: از ۵۶ نفر از سران دعوت شده فقط سه نفر از رهبران اصلی کشورها شامل حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دراین اجلاس حضور یافتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha