بر اساس این گزارش، سفارت آمریکا در تونس امروز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دولت آمریکا طی دیروز و امروز در حالی دهمین دور از گفت وگوهای اقتصادی آمریکا - لیبی را با نمایندگان دولت قانونی آن کشور برگزار کرد که از نیروهای مخالف این دولت، یعنی حامیان ژنرال حفتر نیز برای شرکت در آن دعوت به عمل آورد.
براساس این بیانیه، آمریکا صرفا به بهانه اینکه خود را متعهد می داند با همه طرف های درگیر در لیبی برای توسعه اصلاحات اقتصادی در این کشور استفاده کند، مدت ها است با مخالفان دولت مورد تایید سازمان ملل در لیبی نیز وارد گفت گو شده است تا اهداف خود را در این کشور و در واقع در شمال قاره آفریقا پیگیری کند.
لیبی دارای دو دولت مستقل است؛ "دولت وفاق ملی" که توسط سازمان ملل پشتیبانی میشود و "دولت موقت" که از سوی پارلمان طبرق حامی ژنرال خلیفه حفتر در شهر البیضا در شرق این کشور تشکیل شده است.
فائز السراج، رئیس شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی لیبی توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.
به گزارش ایرنا، صرف نظر از اینکه در این مذاکرات چه گذشت و در باره روند همکاری های اقتصادی واشنگتن و طرابلس چه تصمیماتی گرفته شده است برخورد امریکا نشانگر سیاست های دوگانه این کشور است.
اگرچه لیبی برخلاف یمن و بحرین اهمیت استراتژیک چندانی برای آمریکا نداشت، اما از زمان سرنگونی معمر قذافی، رهبر این کشور در سال ۲۰۱۱ همواره سعی کرد از ژست های بشردوستانه بینالمللی برای سیاست های مداخله جویانه خود استفاده کند تا از این طریق بتواند راه را برای مداخلهگرایی آمریکا و برخی اعضای دیگر ناتو به لیبی باز کند.
چندی پیش "خالد المشری" رئیس شورای عالی دولت لیبی در گفت وگو با روزنامه واشنگتن پست آمریکا ضمن انتقاد از موضع گیری ترامپ رییس جمهوری آمریکا در قبال لیبی اظهار داشت: سیاست و موضع ایالات متحده در رابطه با بحران در لیبی روشن نیست.انتظار داریم موضع و نگرش واشنگتن به صورت روشن و شفاف اعلام شود.
وی گفت: به رغم اینکه مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا طی اظهاراتی به ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر، فرمانده نظامیان مستقر در شرق لیبی تاکید کرده که حمله به طرابلس را متوقف کند ولی موضع نهایی واشنگتن روشن نیست. شاید بین کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اختلاف نظر وجود دارد.
المشری از تماس تلفنی ترامپ با خلیفه حفتر خبر داد و گفت: "ترامپ در حالی نقش خلیفه حفتر در مبارزه با تروریسم را قبول کرده است که جنگی علیه تمام مخالفان سیاسی خود به راه انداخته است. آنچه او میکند مبارزه با تروریسم نیست. بخش بزرگی از ارتش حفتر از افراط گرایان و تروریستها تشکیل شده است. وی امروزه رفتاری بی رحمانه علیه غیرنظامیان دارد.
ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر، فرمانده نظامیان مستقر در شرق لیبی در تاریخ ۴ آوریل گذشته (۱۵ فروردین) از آغاز عملیات برای تصرف شهر طرابلس پایتخت این کشور خبر داد و به تازگی با کمک های لجستکی امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر و آمریکا تلاش می کند به طرابلس پایتخت حمله کرده و کنترل آن را در اختیار گرفته و دولت مورد تایید سازمان ملل را ساقط کند.
فائز السراج، رئیس شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی لیبی که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، پس از تحرکات نظامی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر به سوی طرابلس، حالت آماده باش اعلام کرد.
اما وجود نفت در این کشور موجب شده است آمریکا برای عقب نماندن از رقابت های بین المللی در لیبی علاوه بر اینکه از یک سو ادعا می کند به مصوبات سازمان ملل در باره لیبی پایبند است، از سوی دیگر با مخالفان این دولت هم معامله می کند تا از آنها به عنوان اهرمی برای اهداف سیاسی و اقتصادی آینده خود بهره ببرد.