در حالی که دیروز (سه شنبه) کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، مصر و امارات با صدور بیانیه مشترکی خواهان توقف درگیریها در اطراف طرابلس پایتخت لیبی شدند، "حمد بن جاسم آل ثانی" نخست وزیر سابق قطر در صفحه توییتری خود تاکید کرد: "مضحک" است که این شش کشور با صدور بیانیه خواستار توقف درگیری ها در طرابلس و ایجاد راه حل سیاسی برای بحران لیبی هستند.
وی افزود: از آغاز جنگی که مورد حمایت برخی از خود شما است، کجا بودید، چرا توقف این وضعیت پیش از آغاز عملیات (حمله نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر که مورد حمایت این شش کشور به ویژه عربستان و امارات است، به طرابلس) خواسته نشد.
نخست وزیر سابق قطر در توییت دیگری نوشت: امروز می خواهید داعیه دار صلح باشید، اما زمانی بخش هایی از شهر طرابلس را بلعیدهاید. این شرایط ما را به یاد حوادث پیش از سال ۶۷ و آتش بسی می اندازد که هدف از آن تثبیت اشغالگری (رژیم صهیونیستی در فلسطین) بود.
وی افزود: خنده دار است در بیانیهای که منتشر شده خواستار احترام به خواست ملتها شدهاند، اما پر واضح است که آنها به منافع خود احترام میگذارند.
آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، مصر و امارات در بیانیه مشترکی نسبت به ادامه جنگ و درگیری در طرابلس لیبی ابراز نگرانی کرده و خواهان توقف درگیریها و بازگشت به روند سیاسی با نظارت سازمان ملل شدند.
"ارتش ملی لیبی" به فرماندهی حفتر در ماه آوریل (فروردین - اردیبهشت) شروع عملیات علیه گروههای مسلح را در طرابلس پایتخت این کشور اعلام کرد. طرابلس هم اکنون تحت کنترل "دولت وفاق ملی" به ریاست "فایز سراج" است که حفتر را به کودتا علیه توافق سیاسی سال ۲۰۱۵ محکوم میکند.
دولت وفاق ملی لیبی در پایتخت، مصر و امارات را به حمایت از حفتر و کمک مالی و تسلیحاتی به آنها و انجام حملات هوایی به نفع آن و ارتش ملی لیبی میکند و در مقابل خلیفه حفتر نیز ترکیه و قطر را به حمایت از دولت وفاق ملی لیبی متهم میکند.
اوضاع در لیبی (۱۵ فروردین ماه) همزمان با دستور ژنرال حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
گروه تروریستی "داعش" که فرصت را برای افزایش حضور خود در لیبی مناسب دید، همزمان با افزایش درگیریها بر تعداد عناصر تروریستی خود در این کشور افزود.
نظامیان طرفدار حفتر (مورد حمایت امارات و عربستان و فرانسه) بر شرق این کشور مسلط هستند و ارتش دولت وفاق ملی به ریاست السراج (مورد پذیرش جامعه جهانی) کنترل غرب لیبی را برعهده دارد.
داعش در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در لیبی شکست سنگینی را متحمل شده بود و رؤیای ایجاد به زعم خود «خلافت اسلامی» را برباد رفته میدید، اما ناآرامیها و انفجارهای طرابلس پایتخت لیبی در سال ۲۰۱۸ و حملات سنگین نیروهای متخاصم علیه یکدیگر، فضا را برای ظهور پررنگ تروریستها در این کشور بار دیگر فراهم کرد.
نظر شما