تهران- ایرنا- یک رسانه مالزی گزارش داد؛ حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دراجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ که با هدف بررسی مسائل جهان اسلام برگزار شده، کشورهای اسلامی را به همکاری برای مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا فراخواند.

تارنمای مالایی میل روز پنجشنبه نوشت: صدها هیات از اندیشمندان و شخصیت های مهم از کشورهای جهان در اجلاس سران کوالالامپور به همراه رهبران برخی از کشورهای اسلامی شرکت کردند اما این اجلاس با بی توجهی عربستان و انتقاد تضعیف سازمان همکاری اسلامی که دراین کشورعربی قرار دارد مواجه شده است.

مسائل جهان اسلام  مانند بحران روهینگیایی های میانمار و وضعیت مسلمان اویغور چین دراین اجلاس قابل طرح است.

این تارنما افزود: درنخسیتن روزفعالیت رسمی اجلاس سران کوالالامپور۲۰۱۹، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران سلطه جهانی واشنگتن را مورد انتقاد قرار داد و گفت: رژیم اقتصادی آمریکا و دلاریزه شدن اقتصادهای ملی و جهانی، این امکان را برای ایالات متحده فراهم کرده تا سلطه‌جویی خود را با «تهدیدات تحریمی» و «تروریسم اقتصادی» پیش برد. و جهان اسلام باید تدابیری برای رهایی خود از سلطه دلار و سیستم مالی آمریکا پیش بینی کند.

این رسانه نوشت : ایالات متحده پس از خروج از برجام با هدف مقابله با برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، در سال ۲۰۱۸ دوباره تحریم ها علیه ایران را وضع کرد.

ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی نیز در نخستین روز از فعالیت رسمی اجلاس سران کوالالامپور۲۰۱۹ در پایتخت این کشور وضعیت جهان اسلام را بحرانی توصیف نمود و ابراز امیدواری کرد: راه حل های جدیدی دراین اجلاس برای رفع آنها ارائه شود.

وی امروز پنجشنبه در نخستین روز از فعالیت رسمی این اجلاس درجمع برخی از سران کشورهای اسلامی و صدها نفر از مقام ها، شخصیت ها و اندیشمندان شرکت کننده از ۵۶ کشور دراین اجلاس تاکید کرد  "ما کسی را از دیگری جدا نمی کنیم. در تلاش هستیم تا گام های کوچک را شروع کنیم.  اجلاس کوالالامپور ۲۰۱۹ به معنای تبعیض یا منزوی کردن کشورها نیست بلکه فقط تلاشی برای ارائه پیشنهادات و راه حل هایی است که برای جهان اسلام قابل قبول و کارآمد باشد.

اجلاس سران کشورهای اسلامی (کوآلالامپور ۲۰۱۹) صبح پنجشنبه به وقت محلی با حضور حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و سران کشورهای مالزی، ترکیه و قطر و صدها تن از شخصیت ها و نخبگان کشورهای اسلامی در مرکز همایش های بین المللی شهر کوالالامپور پایتخت مالزی آغاز شد.

کشورهای قطر، ایران و ترکیه و بسیاری از دیگر کشورهای اسلامی از این اجلاس چهار روزه استقبال کرده اند.

روحانی رئیس جمهوری ایران نیز امروز در سخنانی با برشمردن مهمترین چالش های نوظهور جهان اسلام در سطوح ملی و بین المللی، همکاری و تعامل میان کشورهای اسلامی را برای تبدیل جهان اسلام به یک بلوک بزرگ قدرت در عرصه بین المللی، یک اصل بی‌جایگزین دانست.

 رئیس جمهوری ایران برای تحقق این هدف، سه طرح اجرایی مهم شامل تأسیس «صندوق مشترک نشست کوالالامپور برای تأمین مالی همکاری‌های فناورانه میان کشورهای اسلامی» به منظور ورود قوی به زنجیره ارزش‌های جهانی؛  تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» برای پیش‌گامی در فناوری‌های میان‌رشته‌ای اطلاعاتی و ارتباطی و  تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها؛ را در اجلاس کوالالامپور پیشنهاد داد.