سید اسکندر صیدایی پنجشنبه شب در دیدار استاندار همدان با اعضای مجمع نمایندگان این استان بیان کرد: همچنین اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای استان با ۶۶ درصد افزایش، سال آینده به ۱۴۳ میلیارد تومان می رسد.
وی یادآوری کرد: اعتبارات ۲ درصد درآمد نفت این استان نیز با توجه به شرایط کشور ۴۲ درصد کاهش و به رقم ۳۴ میلیارد تومان تقلیل یافت.
صیدایی افزود: اعتبارات موضوع ۲۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده استان همدان نیز با ۵۵ درصد افزایش به ۳۷ میلیارد تومان در سال آینده می رسد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان با ارایه گزارش اجمالی از ظرفیت های لایحه بودجه سال آینده اضافه کرد: باید با تضارب آرا و تبیین بودجه با کمک نمایندگان مجلس بتوان از ظرفیت آنها برای افزایش اعتبارات و ایجاد ردیف بودجه جدید بهره گرفت.
وی گفت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب به کاهش اتکای بودجه به نفت، ساختار لایحه بودجه سال آینده به ویژه در اعتبارهای هزینه ای با تغییراتی مواجه شد.
صیدایی ویژگی های بودجه سال آینده کشور را ثبات و انضباط، کارآمدسازی بازار ارز، توجه به مولفه هایی همچون تولید، اشتغال، اقتصاد مقاومتی، معیشت عمومی و کاهش فقر مطلق عنوان کرد.
وی افزود: در بودجه سال آینده افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارکنان دولت پیش بینی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف به حذف یارانه سه دهک شده است.
بودجه سال آینده کشور یک هزار و ۹۸۸ هزار میلیارد تومان است که دو سوم آن مربوط به شرکت های دولتی و یک سوم آن مربوط به دولت است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه خواستار پیگیری جذب اعتبارات ماده ۲۳ توسط مدیران اجرایی استان شد.
حمید رضا حاجی بابایی گفت: نمایندگان مجلس در نشست با وزرا و مسوولان ملی اعتبارهایی برای طرح های در حال اجرا جذب می کنند که تخصیص آن ملزم به پیگیری مدیران اجرایی است.
وی از استاندار همدان خواست که طرح های دارای ردیف ۲۳ را احصا کرده و روند اجرای آن را در جلسه های شورای برنامه ریزی از مدیران مربوطه پیگیر باشد.
حاجی بابایی افزود: وزارت نیرو به تازگی اقدام به اضافه کردن نام سد تالوار در طرح آبرسانی به همدان کرده است که این کار موانع حقوقی برای قرارگاه خاتم الانبیا به منظور آبرسانی به این شهر ایجاد می کند و باید واژه سد تالوار حذف شود.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت نیز اظهار داشت: جاده ملایر - آورزمان - نهاوند به شاهراه مرگ تبدیل شده است و باید اعتبار پیش بینی شده برای اجرای طرح ارتقاء این مسیر افزایش یابد.
محمد کاظمی افزود: برای ایمن سازی مسیر سامن - بروجرد و مسیر توره ملایر هم در بودجه سال آینده باید اعتباری پیش بینی شود.
وی اضافه کرد: ملایر از نظر مجتمع آب روستایی از شاخص استان عقب است؛ یعنی تنها یک مجتع فعال دارد و برای چهار طرح دیگر با وجود اتمام مطالعات، اعتباری دیده نشده است.
دیگر نماینده ملایر در خانه ملت نیز گفت: این شهرستان درباره احیا و مرمت قنوات ضعیف عمل کرده است در حالیکه ملایر قنوات کم نظیری دارد.
حجت الاسلام احد آزادیخواه افزود: رقم اندکی برای مرمت و لایروبی قنوات این شهرستان پیش بینی شده که امید می رود جهاد کشاورزی برای جلب رضایت روستانشینان اعتبار ویژه برای این موضوع اختصاص دهد.