نخست وزیر انگلیس صبح امروز طرح جدید دولت برای خروج از اتحادیه اروپا را با اندکی اصلاحات نسبت به طرح قبلی به مجلس ارائه داد.
او در این طرح بندهایی که به تقویت موقعیت کاری اتباع اروپایی در انگلیس مربوط میشد را حذف کرده و تعهد دولت برای توافق با اروپا درباره انتقال پناهجویان به خانوادههای خود در انگلیس را رقیق تر کرده است.
در این لایحه همچنین اشاره شده که دولت موظف است تا به صورت سالانه گزارشی از اختلاف نظرهایش با اتحادیه اروپا را ذیل توافق برگزیت به مجلس ارائه کند.
بر اساس برنامه اعلام شده نمایندگان حدود ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی (۱۸به وقت ایران) درباره لایحه پیشنهادی جانسون رای گیری خواهند کرد. بر اساس این لایحه انگلیس در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن) اتحادیه اروپا را پس از نزدیک به چهار دهه عضویت، ترک خواهد کرد.
نخست وزیر انگلیس صبح امروز با اطمینان از کسب رای موافق پارلمان گفت: این توافق متعلق به یک حزب و یا جریان علیه جریان دیگر نیست. اکنون زمان آن است که رو به جلو حرکت کنیم و از برچسب قدیمی ماندن یا رفتن فاصله بگیریم. زمان آن رسیده که به عنوان یک ملت با هم متحد شویم.
جانسون همچنین عنوان کرد که مهلت مذاکره با اتحادیه اروپا درباره آینده همکاریهای دو طرف در دوره پسا برگزیت تمدید نخواهد شد.
این مذاکرات از ماه مارس آینده آغاز خواهد شد و دو طرف قصد دارند تا پیش از پایان سال به سرانجام برسد. با این حال اتحادیه اروپا این مهلت را کوتاه ارزیابی کرده و احتمال تمدید آن را باز گذاشته است.
نخست وزیر انگلیس تصریح کرد درسی که باید از سه سال گذشته گرفت این است که تردید و بی اراده بودن موجب شکست و اندوه میشود. او با تکرار شعار انتخاباتی خود «بیایید برگزیت را اجرا کنیم» ابراز امیدواری کرد که نمایندگان به طرح او رای موافق دهند.
رئیس مجلس عوام با رای گیری درباره لوایح پیشنهادی احزاب مخالف، علیه طرح دولت جانسون مخالفت کرد. به این ترتیب نمایندگان مجلس پس از پایان بحث و بررسیها درباره طرح دولت، مستقیما بر سر توافقنامه برگزیت رایگیری میکنند.
جرمی کوربین رهبر اصلی ترین حزب مخالف دولت جانسون اعلام کرد که حزب او با طرح دولت مخالف است.
او گفت: روش اجرای برگزیت توسط محافظه کاران منجر به هرج و مرج، بنبست و بی اعتمادی در فضای اقتصادی شده است. نظام سیاسی فلج، جامعه دچار شکاف و اوضاع در حد بی سابقهای شرم آور شده است.
طرح جانسون نقشهراهی ناشیانه و بیملاحظه است که دولت و نخست وزیر مصمم هستند کشور را در جهت آن هدایت کنند
کوربین اذعان داشت که پیام رای دهندگان انگلیسی در انتخابات سراسری هفته گذشته را مبنی بر اینکه آنها می خواهند به سیکل دائمی مذاکره بر سر برگزیت پایان داده و سییاستمداران روی حل مشکلات و مسائل روزانه مردم متمرکز شوند شنیده است.
رهبر حزب کارگر توافق سابق دولت «ترزا می» و طرح جدید دولت جانسون را درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا «وحشتناک» نامید که به مشکلات عمیق داخل کشور توجهی ندارد. او گفت:ما اطمینان داریم که راه حل بهتر و عادلانهتری برای خروج از کشور وجود دارد.
کوربین طرح جانسون را نقشهراهی ناشیانه و بیملاحظه نامید که دولت و نخست وزیر مصمم هستند کشور را در جهت آن هدایت کند.
نماینده حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام با اشاره به نتیجه انتخابات پارلمانی هفته گذشته در انگلیس که در جریان آن حزب ملی اسکاتلند موفق به کسب تعداد کرسی های بیشتر نسبت به دور قبل شد، تصریح کرد که مردم این منطقه با اجرای برگزیت مخالف هستند.
حزب ملی اسکاتلند موفق شد ۴۸ کرسی از مجموع ۵۹ کرسی متعلق به اسکاتلند را تصاحب کند که این میزان ۱۳ کرسی بیشتر از تعداد کرسیهای این حزب در مجلس پیشین است.
«نیکلا استرجن» سر وزیر اسکاتلند هم دیروز (پنجشنبه) از دولت لندن خواست تا با واگذاری اختیار قانونی برای برگزاری همهپرسی جدایی این منطقه از انگلیس موافقت کند.
دفتر نخست وزیری انگلیس، وجود هرگونه نگرانی درباره تکمیل مذاکرات با اتحادیه اروپا درباره آینده همکاریهای دو طرف در دوره پسا برگزیت تا پیش پایان سال ۲۰۲۰ میلادی را رد کرد.
سخنگوی رسمی دفتر نخست وزیری تاکید کرد که جانسون متعهد است این مهلت از سال ۲۰۲۰ تجاوز نکند.
او با بیان اینکه اتحادیه اروپا به این جدول زمانی متعهد است افزود: زمانی که برگزیت در ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) اجرا می شود گام دوم مذاکرات با اتحادیه اروپا آغاز می شود.