بیروت – ایرنا – بیشتر اعضای فراکسیون های مجلس لبنان امروز (شنبه) در دو نوبت صبح و عصر پس از دیدار رسمی و رایزنی «حسّان دیاب» نخست وزیر منتخب با آنان، خواستار تشکیل «دولت کوچک نجات ملی» برای مبارزه با فساد شدند.

به گزارش خبرگزاری ملی لبنان «نبیه بری» رییس پارلمان پس از رایزنی دیاب با وی گفت: دولت نجات باید در برگیرنده ی نمایندگان همه ی فراکسیون ها و جریان های سیاسی و برنامه ی آن مبارزه با فساد و حل بحران اقتصادی و مالی باشد.

«ایلی فِرزلی» نایب رییس مسیحی مجلس به دیاب گفت: دولت کوچک نجات ملی تشکیل شود به گونه ای که بتواند خواست و اراده ی مثبت جامعه ی جهانی را در نظر بگیرد و پشتیبانی آن را از لبنان، به دست آورد.

پس از آن، نخست وزیر منتخب با اعضا و رییسان فراکسیون های مجلس رایزنی کرد که نظرات آن ها به شرح زیر است:

 -فراکسیون «میانه ی مستقل» وابسته به جریان سنی به رهبری «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشین لبنان با ۴ نماینده: دولت کوچک نجات متشکل از فن سالاران دارای جدول زمانی مشخص برای انجام اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و مالی.

-فراکسیون «وفاداری به مقاومت» وابسته به جنبش شیعی حزب الله با ۱۲ نماینده: دولت جامع با حضور همه ی جریان ها که در پی ثبات اقتصادی باشد و از مفسدان حساب کشی کند.

 فراکسیون «گردهمایی برای مشورت» وابسته به اهل تسنن شمال لبنان به ریاست «عبدالرحیم مراد» با ۵ نماینده: دولت جدید اگر به لحاظ شکل و رویکرد مانند دولت های گذشته باشد به آن رای نمی دهیم.

-فراکسیون «قومی اجتماعی» وابسته به جریان ملی گرای عرب با ۳ نماینده: دولت نجات ملی که بیشتر اعضای آن کارشناسان اقتصادی باشند تا مردم قانع شوند و در خیابان ها نمانند.

-فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به جنبش شیعی اَمَل به رهبری «نبیه بری» رییس مجلس با ۱۷ نماینده: دولت کوچک نجات ملی که اولویت آن اصلاحات اقتصادی و اداری باشد.

- فراکسیون «گردهمایی دموکراتیک» وابسته به حزب دُروزی «سوسیالیست ترقی خواه» به رهبری «ولید جنبلاط» با ۹ نماینده: در دولت آینده شرکت نمی کنیم.

-فراکسیون حزب مسیحی «الکتائب» به رهبری «سامی الجمیل» با ۳ نماینده: انتخابات زودهنگام پارلمانی که خواست اکثریت ملت و معترضان است برگزار شود تا تغییر و تحول اساسی صورت گیرد.

- فراکسیون «لبنان قوی» وابسته به جریان آزاد ملی به رهبری «جبران باسیل» وزیر امور خارجه در دولت پیشبرد امور با ۱۹ نماینده: دولت نجات ملی که به همه ی لبنانی ها تعلق داشته باشد و وزیران آن متخصصان و فن سالاران باشند.

-فراکسیون «المستقبل» وابسته به جریان نوگرای سُنی به رهبری «سعد حریری» نخست وزیر پیشین با ۱۸ نماینده: در دولت شرکت نمی کنیم اما برای نجات کشور و تامین حقوق معترضان و نیز ارتش، به دولت «دیاب» کمک خواهیم کرد.

-فراکسیون «گردهمایی ملی» به ریاست «طونی فرنجیه» وابسته به «سلیمان فرنجیه» رهبر حزب مسیحی «المرده» با ۵ نماینده: دولت نجات ملی مرکب از متخصصان که از طرف نیروهای اصلی سیاسی حمایت شوند.

- فراکسیون «جمهوری قوی» وابسته به جریان مسیحی «نیروهای لبنانی» به رهبری «سمیر جَعجَع» با ۱۵ نماینده: در دولت آینده شرکت نمی کنیم اما خواستار کابینه ی مستقل با وزیران متخصص هستیم.

- فراکسیون «ضمانه الجبل» متعلق به یک جریان مسیحی به رهبری «طلال ارسلان» با ۴ نماینده : دولت نجات ملی با رویکرد مبارزه با فساد و تحقق اصلاحات اقتصادی.

-میشل معوض رهبر جریان استقلال لبنان: دولت نجات ملی تشکیل شود.

- فراکسیون ارمنی ها  با ۳ نماینده: دولت فن سالار از همه ی گرایش های سیاسی که هدفش اصلاح و مبارزه با فساد باشد.

به جز فراکسیون ها شماری از ۹ نماینده ی مستقل مجلس لبنان مانند «نُهاد المشنوق» در کابینه شرکت نمی کنند و شمار دیگری مانند «سمیر الجسر» خواستار تشکیل دولت نجات ملی و مرکب از فن سالاران شدند.

برخی از رسانه های مکتوب ، صوتی و تصویری لبنان امروز گزارش کردند که نخست وزیر منتخب در پی دولت کوچک نجات ملی متشکل از ۱۸ یا حداکثر ۲۴ وزیر متخصص از همه ی گرایش های حزبی و سیاسی خواهد بود که ۵۰ درصد آنان مسیحی و ۵۰ درصد مسلمان هستند.

«میشل عون» رییس جمهوری لبنان ۲۸ آذر ۹۸ ، حسان دیاب را مکلف و مامور به تشکیل دولت جدید پس از رایزنی با رییس و نمایندگان مجلس این کشور کرد.