پروفسور «یو هنگ یانگ» روز سه شنبه در حاشیه تجلیل از ایران شناسان چینی در پکن به ایرنا افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از استعدادهای ایرانی در دانشگاه های چین در حال آموزش هستند و به پیشرفت و توسعه مطالعات ایران و چین کمک زیادی کرده اند.
وی با اشاره به اینکه مطالعات ایران شناسی در چین سابقه طولانی دارد تصریح کرد مبادلات بین دو ملت را می توان بیش از دو هزار سال پیش در جاده باستانی ابریشم ردیابی کرد.
معاون دانشگاه مطالعات بین الملل پکن تصریح کرد: سوابق تاریخی و مبادلات دوستانه بین چین و ایران و آداب و رسوم محلی ایران در تعداد زیادی از آثار چینی ثبت و ضبط شده است که پایه و اساس محکمی برای تحقیق و پژوهش در زمینه مطالعات ایران شناسی در چین است.
پروفسور یو اظهار کرد به دلیل این که ایران بارها در طول تاریخ مورد حمله قرار گرفته است تعداد زیادی از کتاب های ارزشمند تاریخی خود را در این حمله ها از دست داده است بنابراین، کتاب های باستانی چین شرایط مطلوب و مزیت های منحصر بفردی را برای تحقیق و پژوهش در این زمینه ایجاد کرده است این آثار می توانند مرجع خوبی در زمینه ایران شناسی برای محققان ایرانی و دیگر ایرانشناسان باشند.
سفیر پیشین چین در ایران با اشاره به اینکه مطالعات ایران در چین ثمربخش بوده است اظهار کرد بسیاری از تالیفات و ترجمه های مربوط به ایران یکی پس از دیگری منتشر شده است و دستاوردهای اندیشمندان چینی در زمینه مطالعات ایران توسط ایرانیان و جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
او افزود: مطالعات ایران در چین آینده ای روشن دارد در سال های اخیر، روابط چین و ایران همچنان در حال توسعه و روبه جلو است به خصوص سفر موفقیت آمیز «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در سال ۲۰۱۶ که باعث شد روابط چین و ایران به روابط مشارکت جامع استراتژیک ارتقاء یابد و روابط دوستانه و همکاری بین چین و ایران را در بخش های مختلف ارتقا بخشد.
پروفسور یو افزود: با ارتقا مشارکت چین و ایران در قالب پروژه «یک کمربند - یک جاده» همکاری بین دو طرف در زمینه مبادله مردم با مردم به خصوص مطالعات ایران شناسی و چین شناسی، با یک فرصت توسعه نادر روبرو است.
سفر پیشین چین در ایران اظهار امیدواری کرد با تلاش های مشترک چین و ایران، شاهد فردایی بهتر برای به بار نشستن نتایج این مطالعات باشیم تا منجر به افزایش سهم بیشتری در تقویت هر چه بیشتر درک متقابل دو ملت چین و ایران، تقویت روابط مردم با مردم و تحکیم بنیاد اجتماعی روابط ایران و چین باشیم.
همایش تقدیر از ایران شناسان چینی روز سه شنبه با همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین در دانشگاه مطالعات بین المللی پکن برگزار شد.
در این همایش که با میزبانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین و با همکاری بخش تبادل و همکاری های بین المللی دانشگاه مطالعات بین المللی پکن و دانشکده خاورمیانه شناسی این دانشگاه برگزار شد از اساتید زبان فارسی و ایران شناسان چین شامل «لی لینگ» استاد دانشگاه پکن، «یوان وین چی» استاد بازنشسته دانشگاه پکن، «لی شیان» دانشگاه خلق پکن، «وین یه شیو» استاد دانشگاه ارتباطات پکن، «جانگ هوی»، «وانک ای دن» استاد دانشگاه پکن و «مو هونگ ین» استاد دانشگاه مطالعات زبان های خارجی پکن تجلیل و قدردانی شد.