قم- ایرنا- مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) قم گفت: در ۹ ماه امسال، ۳۸ هزار و ۷۲۶ تَن به دفاتر کمیته امداد این استان مراجعه و کمک موردی درخواست کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اکبر میرشکار روز شنبه در جمع خبرنگاران، ‌افزود: این درخواست‌ها بیشتر برای تهیه جهیزیه،‌ ودیعه و اجاره مسکن، وام و کمک نقدی بوده که ۹۶ میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی برای این پاسخگویی به این درخواست‌ها هزینه شده و نسبت به پارسال ۱۰۹ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: در این مدت حدود ۱۹۵ هزار درخواست در کمیته امداد ثبت‌شده، درحالی‌که سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۰ درخواست بوده که ۶۹ درصد افزایش‌یافته است.

وی ادامه داد: در این مدت ۸۴۴ خانواده که نیازمند یک کالا مثل یخچال، گاز، پکیج، بخاری و کولر بودند به کمیته امداد مراجعه نموده‌اند و در راستای پاسخگویی به این درخواست‌ها ۲ میلیارد ریال پرداخت‌شده است.

میرشکار بابیان این‌که ورودی و خروجی کمیته امداد قم یکسان شده است، ‌تصریح کرد: در چند سال گذشته گرچه تورم و هزینه خانواده‌ها بیشتر شده، ولی در زمینه مستمری خانواده‌ها رشد قابل‌توجهی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۲ هزار و ۴۸۹ خانواده شامل ۳۹ هزار و ۸۸۸ تَن تحت حمایت مستمر کمیته امداد قم است که از این تعداد، ۲۰ هزار و ۵۲۵ خانواده مستمری‌بگیر می‌باشند و امسال بیش از ۴۳۰ میلیارد ریال به این خانواده‌ها مستمری پرداخت‌شده است.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال کمک‌های مردمی در قم جمع‌آوری‌شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۴۸ درصدی داشته است.

به گفته میرشکار،‌ جمع کمک مستمری کمیته امداد و کمک‌معیشت دولت در هرماه برای خانواده یک نفره ۲ میلیون و ۷۲۵ هزار ریال،‌ برای خانواده ۲ نفره چهار میلیون و ۸۱۵ هزار ریال،‌ برای خانواده سه نفره ۶ میلیون و ۴۸۵ هزار ریال،‌ برای خانواده چهار نفره هشت میلیون و ۳۷۰ هزار ریال و برای خانواده‌های پنج نفره ۹ میلیون و ۶۹۰ هزار ریال می‌باشد.

وی بابیان این‌که از سال ۹۵ تاکنون دریافتی خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد ۴.۵ برابر شده، گفت: در ۹ ماه گذشته ۴۳۰ میلیارد ریال اعتبارات دولت به‌عنوان مستمری به‌حساب خانواده‌ها پرداخت‌شده است.

وی افزود: هزینه یک میلیارد ریالی برای ۵۸۰ سالمند زمین‌گیر، واریز ماهیانه یک‌میلیون ریال برای ۹۸۱ کودک زیر ۶ سال نیازمند، هزینه ۲۴ میلیارد ریال بابت فرانشیز درمانی، هزینه ۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون ریال برای یک هزار و ۲۱۳ بیمار صعب‌العلاج و پرداخت ۲۶ میلیارد ریال حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲ هزار و ۴۰ زن سرپرست خانوار ازجمله این خدمات بوده است.

مدیرکل کمیته امداد قم ادامه داد: پرداخت ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال شهریه به دانشجویان تحت پوشش،‌ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال کمک‌هزینه به ۱۹۰ دانشجوی دانشگاه سراسری و طلاب و پرداخت پنج میلیارد ریال به چهار هزار و ۱۸۱ دانش‌آموز تحت پوشش پرداخت‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۳۲ هزار و ۴۰۰ جفت کفش و ۲۱ هزار دست لباس بین کودکان توزیع‌شده که از محل کمک خیران، کمک‌های مردمی و ستاد مبارزه با کالای قاچاق بوده است.

وی به خدمات کمیته امداد در حوزه اشتغال اشاره و بیان کرد: در سال جاری ۵۵۰ میلیارد ریال برای اشتغال مددجویان اختصاص داده‌شده است که در این راستا یک هزار و ۱۲۷ تَن شناسایی شدند.

میرشکار افزود: حدود ۴۳۰ میلیارد ریال برای دریافت وام اختصاص یافت که فقط ۴۵۲ تَن موفق به دریافت وام شده‌اند و ۶۵۲ تَن به دلیل سخت‌گیری‌ بانک‌های عامل نتوانسته‌اند وام دریافت نمایند.

وی اضافه کرد: ۳۳۹ تَن نیز بالغ‌بر ۲۵ میلیارد ریال از صندوق امداد ولایت وام اشتغال دریافت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: امسال تاکنون ۱۴ واحد مسکن برای مددجویان خریداری‌شده که در مقایسه با سال گذشته ۸۶ واحد کمتر بوده است و علت این مساله کاهش اعتبارات، کمک خیران و آورده خانواده‌ها می‌باشد.

میرشکار افزود: در این مدت ۵۲۳ تَن از ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال ودیعه مسکن دریافت کرده‌اند و یک هزار و ۵۵۷ خانواده نیز اجاره ماهیانه از ۲ تا سه میلیون ریال دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: در این مدت یک هزار و ۱۰ ازدواج بین خانواده‌های نیازمند در قم صورت گرفته که نسبت به ۹ ماه پارسال حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: ۱۰۵ میلیارد ریال بابت تامین جهیزیه نقدی و کالا به این خانواده‌ها کمک شده است و تا پایان سال ۳۰۰ زوج دیگر نیز از کمک جهیزیه کمیته امداد بهره‌مند خواهند شد.

به گفته میرشکار، صندوق قرض‌الحسنه کمیته امداد نیز به ۲ هزار و ۹۲۰ تَن از افراد نیازمند وام قرض‌الحسنه از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال پرداخت‌نموده است.

۶۰۰ خانواده تحت پوشش کمیته امداد قم از چرخه فقر خارج‌شده‌اند

وی بیان کرد: در یک سال گذشته ۶۰۰ خانواده تحت پوشش کمیته امداد خودکفا و از چرخه فقر خارج‌شده‌اند و نیازمند مستمری کمیته امداد نیستند.

وی خاطرنشان کرد: در ۱۷ بهمن‌ماه امسال جشن اشتغال و توانمندسازی یک هزار خانواده برگزار خواهد شد.

به گفته مدیرکل کمیته امداد قم، اعزام یک هزار و ۳۰۰ خانواده به اردوی زیارتی مشهد مقدس، اعزام ۵۰۰ تَن به پیاده‌روی اربعین، آموزش مهارت زندگی به پنج هزار و ۶۰۰ تَن و بهره‌مندی ۱۳ هزار تَن از سایر استان‌ها از برنامه‌های فرهنگی از دیگر اقدام‌های کمیته امداد قم بوده است.

وی افزود: در یک ماه گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ حامی برای فرزندان یتیم و محسنین جذب‌شده است و با وجود این‌که یتیم بدون سرپرست در قم وجود ندارد، ‌ولی همچنان بیش از یک هزار تَن از فرزندان محسنین بدون حامی هستند.