سنندج - ایرنا - شاید روزی برسد همه به این نتیجه برسیم که پناه بردن به دامن کتاب تنها راه نجات از زندگی‌های پر از دغدغه این روزهاست، در این راستا کتابخانه‌های عمومی کردستان کام شهروندان را در دوشنبه‌های هر هفته با معرفی کتاب شیرین کرده‌اند.

این طرح با عنوان دوشنبه‌های با کتاب با هدف معرفی کتاب‌های تازه منتشر شده از نویسندگان استانی و همچنین ترویج فرهنگ مطالعه از ۲ دی ماه سال جاری به صورت هفتگی در روزهای دوشنبه آغاز شده است.

دومین دوشنبه دی ماه با رونمایی از کتاب تمثیل در شعر کُردی مزه دار شد و در این برنامه بهروز خیریه نویسنده کتاب، ۲ منتقد در عرصه ادبیات کُردی و جمعی از ادیبان، نویسنده و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی حضور داشتند.

نویسنده کتاب تمثیل در شعر کُردی گفت: این کتاب ۱۸۲ صفحه‌ای سیزدهمین تلاش این نویسنده در حوزه نگارش کتاب است.

بهروز خیریه در برنامه دوشنبه‌های با کتاب در محل کتابخانه عمومی کردستان اظهار داشت: کتاب تمثیل در شعر کُردی به سه بخش از لحاظ ساختاری شامل تمثیل حیوانی، اگزمپلوم و پارابل و پنج بخش از نظر محتوا شامل تمثیل ساده اخلاقی، سیاسی تاریخی، اندیشه، رمزی و رویایی تقسیم شده است.

وی به اشاره به اینکه این کتاب به زبان فارسی نوشته شده است، یادآور شد: بخاطر داشتن خواننده و مخاطب بیشتر و آشنایی غیر کُردها با تمثیل در شعر کُردی به زبان فارسی نوشته شده است.

خیریه اضافه کرد: این کتاب توسط انتشارات فرهنگ مکتوب در تهران چاپ شده و این انتشاراتی تاکنون ۴ کتاب از این نویسنده منتشر کرده است.

سید اسماعیل حسینی از منتقدان حاضر در برنامه در خصوص این کتاب گفت: کتاب تمثیل در شعر کُردی اولین گام در معرفی تمثیل در ادبیات کُردی است که باید برای ادامه این اقدام ارزشمند حامی نویسنده آن باشیم.

وی با اشاره به اینکه این کتاب برای اولین گام در این حوزه بسیار خوب عمل کرده است، اظهار داشت: این کتاب کاستی‌های همچون استفاده نامناسب از کلمه انگلیسی برای توصیف کتاب روی جلد آن و استفاده از ترجمه کُردی اشعار فارسی دارد که موجب بیشتر شدن حجم آن شده است.

عبدالسلام کریمی از دیگر منتقدان در این برنامه گفت: کتاب حاضر بسیار موجب خوشنودی است و این اقدام می تواند هموار کننده راه دشوار در این حوزه باشد.

وی با اشاره به اینکه تمثیل‌های و اشعار بسیار غنی کُردی در این کتاب جمع آوری شده است، تاکید کرد: این تمثیل‌ها در در حوزه تمثیل کُردی جامعه و کامل نیست اما بسیار ارزشمند است و می تواند منبع بسیار خوبی در این راستا برای علاقمندان به این حوزه باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز در این برنامه گفت: این جلسات با محوریت کتاب مقرار شده دوشنبه‌های هر هفته برای استفاده از ظرفیت اندیشمندان شهر سنندج ساعت ۱۰ صبح برگزار شود.

محمد عبدالملکی اظهار داشت: سلسله برنامه و طرح دوشنبه‌های با کتاب با دعوت از دوستداران به کتاب و کتابخوانی در این استان در حال برگزاری است.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده از هفته جاری هر دوشنبه در سالن جلسات اداره کل برنامه‌های ویژه‌ای مانند نقد و بررسی کتاب، رونمایی از کتاب و نشست‌های کتابخوانی برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه از نویسندگان، شاعران، پژوهشگران، دانشگاهیان، دانشجویان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی برای حضور در این برنامه دعوت می‌شود، اضافه کرد: هدف از برگزاری این برنامه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و کمک به ارتقای سرانه مطالعه با بهره گیری از مشارکت و همفکری صاحب‌نظران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی است.