تهران - ایرنا - یک نفر از هر 6 ایرانی درد مزمن دارد و با افزایش جمعیت سالمند، مردم به درجاتی از درد مبتلا می‌شوند.

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: با وجود پیشرفت‌ها در ارائه روش‌های کاهش درد، هنوز حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم دچار درجاتی از درد مزمن هستند که این آمار با توجه به افزایش امید به زندگی و جمعیت سالمند در کشور در حال افزایش است.

به گزارش انجمن طب فیزیکی و توانبخش ایران، احمد رییس السادات اظهار داشت: همکاری های بین‌رشته‌ای و به کارگیری روش‌های مناسب فیزیکی و دارویی سبب کاهش موثر درد و بهبود کیفیت زندگی بیماران می شود.
رییس السادات ادامه داد:  یکی از اهداف طب فیزیکی پیشگیری از مزمن شدن درد های حاد عصبی، اسکلتی و عضلانی در دراز مدت است و این مهم با همکاری با آموزش صحیح بیماران و در برخی موارد کمک گرفتن از سایر رشته های پزشکی و پیراپزشکی از جمله متخصصین ارتوپدی، جراحی اعصاب، نورولوژی، روماتولوژی، درد، روانپزشکی، طب ورزشی و نیز همکاران روانشناس، فیزیوتراپیست، کاردرمانگر و کارشناسان ارتز و پروتز و پرستاری تسهیل می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: به دلیل ناشناخته بودن نام رشته در بین مردم و حتی برخی پزشکان، از بسیاری از توانمندی و قابلیت‌های تخصصی توانبخشی در مدیریت درد استفاده نشده است. درحالیکه طب فیزیکی با رویکرد چند جانبه‌گری قابلیت منحصر به فردی برای کاهش درد و مداخلات مربوط به آن دارد.

به گفته رییس السادات، در بسیاری موارد الگو و راهنمایی بالینی بومی شده در رویکرد به دردهای مختلف وجود ندارد، این مساله در کنار نبود پوشش بیمه‌ای مناسب برای انجام برخی مداخلات مربوط به کنترل درد سبب تجویزهای بعضا نامناسب و یا تحمیل هزینه های قابل توجه برای مردم دردمند و خانواده های آنها می شود.

وی تصریح کرد: با افزایش روزافزون ورود متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی به حیطه های کنترل درد و بهره‌مندی از روش‌های جدید درمانی همچون مدالیتی های فیزیکی جدید و به کارگیری تزریقات تحت هدایت تصویربرداری از جمله سونوگرافی، باید ارائه خدمات جامع به بیماران با دقت و کیفیت بیشتری انجام شود.