بجنورد- ایرنا- مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) بجنورد گفت: اگر مادران ایرانی، شرح رشادت‌ها، فداکاری و ایثارگری‌های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را در گوش کودکان این سرزمین زمزمه نکنند، در حق آن شهید والامقام کم‌لطفی کرده‌اند.

حجت الاسلام سیدمحمد افشین فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران همانند بارانی بود که سربازان بزرگی چون شهیدان مصطفی چمران، صیاد شیرازی و حاج قاسم سلیمانی را سیراب کرده و در دامن خود پرورد و به بالندگی رساند.

وی با بیان نقش ویژه خصوصیات و خلقیات سردار سلیمانی در پرورش نسل چهارم انقلاب، گفت: وجود اسطوره های واقعی چون حاج قاسم می تواند روند تربیت علمی، مذهبی و سیاسی نسل چهارم را شتاب دهد، که در این بین نه تنها خانواده ها بلکه تمامی نهادهای آموزشی در این روند تربیتی نقش دارند.
وی افزود: باید برای کودکان و نوجوانان خود قصه بگوییم، ولی نه از اسطوره های خیالی، بلکه از اسطوره های واقعی و دلاورمردی که مردم ترکیه در نجات کشورشان از کودتای نظامی، خود را مدیون او می دانند، قصه کسی که «ایزدی» های عراق و سوریه وی را ناجی خود می خوانند، بزرگی که جامعه مسیحیت و اهل سنت به او ارادت داشته و وی را برادر خود می خواندند و در حقیقت باید نشان دهیم این انسان های وارسته چگونه در باران پربرکت انقلاب اسلامی رشد و نمو یافته و مزد خود را از خدا دریافت کردند.  
افشین فر تصریح کرد: در روند پاسداشت این مجاهد بی ادعا، هر نهاد علمی ایرانی به نوبه خود وظیفه ای دارد، به تعبیری شخصیت سردار شهید قاسم سلیمانی باید در قالب برنامه های متفاوت در سطح استان و کشور تبیین و تحلیل شود.
وی با بیان نقش آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه های علمیه در انجام این رسالت افزود: باید دروسی برای شناخت شخصیت سیاسی، اجتماعی و مذهبی این شهید تعریف و تالیف شود، به گونه ای که در دانشگاه های کشور تدریس و حوزه علمیه منظومه شخصیتی و یافته های او را تحلیل کنند.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) بجنورد، شخصیت سردار شهید سلیمانی را ممتاز دانست و گفت: مجاهدت این شهید در یک بازه زمانی ۴۰ ساله، همراه با یک روحیه تواضع و اخلاص ویژه او نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در کنار هم برای او شخصیتی پدید آورد که وقتی محبت های مردم را می بینیم، یادآور آیه شریفه قرآن است که "خداوند محبت این آدم ها را در دل مردم می اندازد".

حجت الاسلام افشین فر با بیان اینکه شهید سلیمانی هیچگاه فردی رسانه ای و تبلیغاتی نبود، افزود: محبوبیت این شهید، با فضای تبلیغاتی فراهم نشد و در حقیقت خدا خواست سردار دل ها شود، اگرچه انسان های اهل خضوع و تواضع، شمار اندکی ندارند ولی وجه تمایز شهید سلیمانی که به دیگر توانمندی های روحی او عیار ویژه ای داد، ولایتمداری خاص او بود به گونه ای که سخنان ولی فقیه زمان، برای او حجت و فصل الخطاب بود.
وی افزود: بسیاری از افراد، با توجه به هوش و تخصصی که دارند در مقابل اوامر و فرمان های ولی امر حرفی به میان آورده و نظری می دهند که این امر در تاریخ دوران حضرت امیر (ع) نیز مشاهده شده است، اما آنچه باعث پیروزی سردار سلیمانی در مقابله با پدیده شوم داعش شد، نگاه اعتقادی ویژه او به مقام عظمای ولایت است و در حقیقت او رهبر خود را فقط رهبری سیاسی نمی دانست بلکه با تمام وجود، اعتقادی ویژه به او داشت.
وی با بیان اینکه سردار در راهبردهای کلان مطیع ولی فقیه بود، افزود: اگر چه سردار شهید، فرمانده میدان جنگ و نسبت به منطقه و تحولات آن علم کامل داشت بود ولی در راهبردهای کلان مطیع ولی امر خود بود، زیرا رهنمودهای معظم له برای او حجت بود و بارها برخلاف اندیشه و ادراک خود در راستای دستور معظم له عمل می کرد و در واقع همین ویژگی، او را حاج قاسم محبوب دل ها کرد و این فتوحات را برای مظلومان جهان به ارمغان آورد.
بامداد جمعه ۱۳ دیماه سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.  
بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)،  دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رییس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود.
در پی این اقدام تروریستی حضرت ‌آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند. وزارت  امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم‌ آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد.