علی بیگ زاده روز دوشنبه در بیان خصوصیات سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی به خبرنگار ایرنا گفت: حاج قاسم، در تمام عملیات، جلوتر از سربازها بود، همیشه به ما می گفت بیایید نمی گفت بروید.
این رزمنده لشکر ۴۱ ثار الله در دوران هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: حاج قاسم، فرماندهی بود که رزمندگان از او، بروید نشنیدند و هیچگاه نگفت بروید، چون همیشه جلوتر بود.
وی افزود: حاج قاسم، از بدو پیروزی انقلاب در حال جهاد بود، جهاد برای برقراری صلح و آرامش در جامعه اسلامی، چه زمانی که در درگیری با منافقان، نقش آفرینی می کرد و چه زمانی که در جبهه های هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از میهن می جنگید.
وی گفت: در آغاز جنگ، نسبت به آموزش رزمندگان چند گردان در استان کرمان اقدام کرد، او تیپ ثارالله را تشکیل داد و بعد از آن، این تیپ تبدیل به لشکر ۴۱ ثار الله شد که شامل رزمندگانی از استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی افزود: ویژگی ها و خصوصیات حاج قاسم سلیمانی، شبیه مالک اشتر زمان امام علی(ع) بود، هم اقتدار داشت و هم عطوفت، در معنویت او همین بس که در عبادت آنچنان غرق در نیایش با خدا می شد که گویا در این دنیای مادی نیست.
این رزمنده لشکر ۴۱ ثار الله که در عملیات های کربلای ۵، والفجر ۸ و در دشت عباس با حاج قاسم بوده است، اظهار داشت: سردار، در عملیات و زیر آتش سنگین دشمن هیچ گاه از نماز خواندن غافل نمی شد.
وی افزود: اقتدار حاج قاسم در فرماندهی و برنامه ریزی عملیات، زبانزد بود، در عین حال، همچون یار و دوست در کنار رزمندگان بود، با نیروها، بسیجیان و پاسداران، همنشینی می کرد، آنها را تکریم می کرد و مورد احترام قرار می داد.
بیگ زاده اظهار داشت: رزمندگان هیچ گاه جانفشانی های سردار را از یاد نمی برند، همین جانفشانی ها سبب شد تا همیشه پیشقدم و جلودار باشد، حاج قاسم، فرمانده «بیا» بود نه «برو».
وی گفت: حاج قاسم، سرداری که شوق شهادت و ایثارش زبانزد رزمندگان بود، اینک آسمانی شده است، اینکه می بینیم دریایی از مردم با شنیدن خبر شهادتش در عرصه حضور یافته اند، نشان از سرداری او بر قلب ها دارد.
این همرزم سردار سلیمانی افزود: این سردار آسمانی، همیشه ذکر خدا بر لب داشت، از همین رو فرمانده قلب ها شد، بر دل افراد حکومت می کرد، چون با خدا معامله کرده بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی گفت: حضور مردم در آیین تشییع سردار سلیمانی، نشان از عزت و بزرگی او است، و این مزد سرداری است که حریم حرم ائمه اطهار(ع) را محافظت کرد.
بیگ زاده در باره آخرین ملاقات با سردار سلیمانی گفت: دو، سه ماه پیش بود، دکتر شجاعی، استاندار و سردار چمن فرمانده سپاه جوادالائمه(ع) استان، به من ماموریت دادند که با حاج قاسم در کرمان صحبت کنم و از ایشان برای حضور در استان دعوت کنم.
وی افزود: من پیام را به حاج قاسم رساندم و ایشان گفتند که اگر زنده بودم و اگر در ایران بودم، تنها برای حضور در یادواره شهدا، به خراسان شمالی می آیم.
این همرزم سردار سلیمانی اظهار داشت: حاج قاسم، برای مطرح کردن خود جایی نمی رفت و در برنامه ای حضور نمی یافت.
قاسم سلیمانی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان چشم به جهان گشود و در سن ۱۲ سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار ساختمان در کرمان شد.
با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجیهای همولایتیاش شد و سپس لشگری از بسیجیها تشکیل داد که به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت.
وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشگر تحت امر خود در عملیاتهای زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور موثر داشت.
قاسم سلیمانی اولین بار در آذر ۱۳۶۰ در عملیات مشترک ارتش و سپاه با نام عملیات طریق القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد.
با پایان جنگ، لشگر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت میشدند.
قاسم سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس تا زمانی که به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگید.
وی در سال ۱۳۷۶، از سوی حضرت آیتالله خامنهای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد.
رهبر معظم انقلاب که بهمن ماه ۱۳۸۹ درجهٔ سرلشگری را به سلیمانی اعطا کرد، در تقدیر از عملکرد قاسم سلیمانی از او به عنوان «شهید زنده» نام بردند.
سردار حاج قاسم سلیمانی در اسفند ماه ۱۳۹۷ از سوی فرمانده معظم کل قوا به دریافت نشان ذوالفقار مفتخر شد.
نشان ذوالفقار پرافتخارترین نشان نظامی ایران است که پس از انقلاب برای نخستین بار توسط رهبری به سرلشگر سلیمانی اعطا شد.
بامداد جمعه ۱۳ دیماه ۹۸ سردار سرلشکر سپهبدحاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس»، معاون الحشد الشعبی به دستور رییس جمهوری آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور شده و به شهادت رسید.
نظر شما