تهران- ایرنا- محققان کشورمان در اصفهان با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موفق به طراحی و ساخت «دستگاه ثبت سیگنال‌ زیستی چهار کاناله بی سیم» شدند.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از دستگاه ساخته شده توسط محققان ایرانی می‌توان برای ثبت و پردازش آنلاین سیگنال‌های الکتریکی مغز  (EEG)، قلب  (ECG)، چشم (EOG) استفاده کرد و دارای کاربردهای پژوهشی و تحقیقاتی در ثبت سیگنال زیستی است.

سیگنال ثبت شده در این دستگاه به صورت بی‌سیم به کامپیوتر ارسال و داده در نرم افزار  MATLAB به صورت زمان حقیقی دریافت می‌شود، پژوهشگر می‌تواند به محتوای کانال‌ها دسترسی مستقیم داشته و پردازش­‌های زمان حقیقی خود را اعمال کند.

با توجه به استفاده آسان از این دستگاه و در دسترس بودن آنلاین سیگنال و همچنین امکان اضافه کردن پردازش سیگنال و محیط کاربری توسط پژوهشگر، این دستگاه برای افرادی که قصد ساخت واسط مغز –کامپیوتر یا دستگاه‌های نوروفیدبک را دارند مفید است، همچنین مسیرمطالعات علوم اعصاب و علوم شناختی یا تحقیقات کاربردی در حوزه پردازش سیگنال‌های زیستی با این دستگاه هموار می‌شود.

سیما سلطانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده این دستگاه گفت: محققان فعال در این شرکت علاوه بر دستگاه ثبت سیگنال های زیستی چهارکاناله بی سیم ،همچنین موفق به طراحی و ساخت دستگاه ثبت سیگنال الکتریکی چشم دو کاناله با کاربرد پژوهشی و تحقیقاتی شدند که از قابلیت ثبت حرکات چشم در دو راستای عمودی و افقی برخوردار است.

 وی ادامه داد: این دستگاه به صورت پوشیدنی (هدبند و بی سیم) طراحی شده که ثبت سیگنال الکتریکی چشم را آسان می‌کند و سیگنال الکتریکی چشم ثبت شده توسط این دستگاه به صورت زمان حقیقی در نرم افزار MATLAB در اختیار محقق قرار می‌گیرد و امکان اعمال پردازش های زمان حقیقی را برای وی فراهم می آورد.  

سلطانی با بیان اینکه این شرکت پنج سال پیش با هدف توسعه فناوری عصبی در سه حوزه تشخیصی، درمانی و توانبخشی شکل گرفته است، بیان کرد: این شرکت دانش بنیان با تکیه بر کادر فنی و علمی خود در زمینه طراحی و ساخت دستگاه‌های ثبت سیگنال­‌های زیستی، سیستم‌های افزایش توانمندی عملکرد مغز، واسط‌های انسان -کامپیوتر و اجرای پروژه‌هایی در حوزه الکترونیک، مهندسی پزشکی و پردازش سیگنال فعالیت دارد.