پکن- ایرنا- پژوهشگران وابسته به پژوهشگاه دارایی های فرهنگی شهر باستانی نارا ژاپن به دستاوردهای تازه ای رسیده اند که نشان می دهد در سده هشتم میلادی دستکم یک مرد پارسی در این شهر زندگی می کرده است.

به گزارش روز سه شنبه تلویزیون سراسری ژاپن، پژوهشگران ژاپنی در جریان پژوهش های خود توانستند با بهره گیری از پرتو مادون قرمز، یاداشت های یک تخته چوبی باستانی را بازخوانی کنند که نوشته های آن به سال ۷۶۵ میلادی باز می گردد.

بر روی این تخته چوب نام یک مرد پارسی هک شده که گمان می رود در دیوان امپراتوری آن زمان ژاپن آموزگار بوده و یا کارآموزشی انجام می داده است.

این تخته چوبی باستانی نزدیک به ۵۰ سال پیش در جریان کاوشگری در زمین بازمانده از کاخ باستانی (Heijo Kyo) در شهر نارا پیدا شده بود، ولی در آن زمان پژوهشگران تکنولوژی و توانایی بازخوانی نوشته های آن را در دست نداشتند به همین دلیل اکنون این تخته چوب را مطالعه کرده اند.

یادآوری می شود که در نوشته های تاریخی ژاپن آمده است در دوران امپراتوی شومو (SHOMU) در سال ۷۳۶ میلادی یک مرد پارسی از چین به ژاپن آمده و امپراتور ژاپن پس از دیدار با این مرد، به او جایگاهی در دربار داده است.

پژوهشگران ژاپنی بر این گمان هستند، نام «هاشینو کیومیچی»  که بر روی این تخته باستانی نوشته شده، نام ژاپنی این مرد پارسی باشد نام ایرانی این مرد پارسی مشخص نشده است.

این تخته چوبی باستانی از ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی در موزه هیجوکیو در شهر نارا به نمایش گذاشته شده است، شهر باستانی نارا در آن دوران پایتخت و کانون فرهنگی ژاپن بوده است.

گفته می شود که پس از یورش عرب ها به ایران در سده هفتم میلادی، شماری از اندیشمندان ایرانی به سوی سرزمین های خاوری همچون چین مهاجرت کرده و پس از آن با گذر از دریا به کشور ژاپن نیز رفته اند.

منبع: آساهی شیمبون