تهران- ایرنا- مدیرکل هماهنگی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضای هیأت علمی وزارت علوم اخراج از تمامی مراکز دولتی و اعلام آن به سازمان اداری و استخدامی کشور را سرانجام اعضای هیأت علمی متخلف پژوهشی اعلام کرد.

ابراهیم ابراهیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره برخورد وزارت علوم با تخلفات علمی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها اظهار داشت: احکام صادر شده برای اعضای هیأت علمی متخلف، شامل انفصال یک ساله از خدمت و اخراج از تمام مراکز دولتی از جمله دانشگاه ها است.
وی افزود: هیأت علمی متخلف حق استخدام در هیچ دانشگاه و مرکز دولتی ندارد و این موضوع به سازمان اداری و استخدامی کشور اطلاع داده می شود.
مدیرکل هماهنگی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد این حکم در مورد تعدادی از اعضای هیأت علمی اجرا شده است.
ابراهیمی در عین حال از ارائه آمار در این زمینه خودداری کرد.
وی با بیان اینکه حکم صادر شده درباره تخلفات پژوهشی از جمله تقلب در نگارش مقاله و پایان نامه بوده است، گفت: تنزل مرتبه علمی و پایه هیأت علمی به علت اثبات شدن تخلف علمی، یکی دیگر از ابزارها برای تخلفات استادان است؛ چرا که تعدادی از اعضای هیأت علمی به واسطه نگارش مقاله به مرتبه علمی بالاتر دست یافته اند.
مدیرکل رسیدگی به تخلفات اعضای هیأت علمی وزارت علوم یادآور شد: قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی یک بخش پیشگیری و یک بخش بررسی و صدور حکم دارد.
ابراهیمی اظهار داشت: بخش پیشگیری به وزارتخانه ها و دانشگاه ها واگذار شده است که دانشگاه ها موظف به آشنایی اعضای هیأت علمی با قوانین نسبت به پیشگیری از وقوع جرم هستند.
وی به وظایف کارگروه اخلاق در پژوهش که به تازگی در وزارت علوم تشکیل شده است، اشاره و خاطرنشان کرد: کارگروه اخلاق در پژوهش، هیأت علمی متخلف را مورد بازجویی قرار می دهد و بعد از اثبات تخلف، پرونده برای رسیدگی بیشتر در اختیار هیأت رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها ارسال می شود.
این مقام مسوول در وزارت علوم درباره فرآیند رسیدگی به این تخلفات در دانشگاه ها، گفت: این پرونده بعد از ابلاغ اتهام هیأت علمی، بار دیگر از سوی دانشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد و فرد متخلف ضمن در اختیار داشتن وکیل باید از خود دفاع کند.