«حمید آقاعلینژاد» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بیان اهمیت دانش بدنسازی اظهار داشت: در ۲ دهه گذشته قهرمانان ورزشی در جهان و المپیک به مدال رسیدند که ویژگی خاصی از لحاظ بدنی دارند و ویژگی بدنی آنان را از دیگر افراد جدا میکند، مسیری که این ورزشکاران طی کردند بدون شک از بدنسازی عبور میکند. ورزشکار یک هدف بیشتر ندارد و آن رسیدن به قله افتخار است. از لحاظ علمی برای رسیدن به این قله یک هرم وجود دارد که پایه آن آمادگی بدنی یا بدنسازی است. اگر آمادگی بدنی لازم وجود نداشته باشد بدون شک اجرای تاکتیک با مشکل مواجه خواهد شد. حتی میزان آمادگی جسمی اعتماد به نفس و تقویت روحیه را به دنبال دارد.
این متخصص علم تمرین افزود: بدنسازی فقط وزنه زدن و تقویت عضله نیست و نباید آن را با پرورش اندام اشتباه گرفت، بدنسازی یک علم است که براساس برنامه های اصولی باید پیگیری شود اگر برنامه اصول علمی در پشت تمرینات یک ورزشکار نباشد بدون شک او با مشکلات فراوانی مواجه خواهد شد. برنامه تمرینی بدنسازی برای رسیدن به قله افتخار باید در ردههای سنی نوجوان و جوان نیز پیگیری شود البته این شیوه از تمرین باید با رعایت شرایط سنی و جسمی ورزشکار باشد.
بدنساز تیم ملی جودو و اسکی ادامه داد: در کنار بدنسازی بحث تغذیه یک امر مهم و کلیدی به شمار میرود. مثلا در دورهای که تمرین با وزنه توصیه میشود باید مقدار پروتئین به میزان لازم باشد. وقتی کار استقامتی انجام میشود در کنار پروتئین باید کربوهیدرات به میزان لازم مصرف شود. بدنسازی و تغذیه مناسب مکمل هم هستند. اگر منابع غذایی فرد با ارزیابی علمی و تخصصی جوابگوی فعالیت بدنی او نبود باید از مکملها استفاده کند. ارزیابی نباید براساس تشخیص فردی باشد بلکه باید زیر نظر یک متخصص تغذیه و بدنسازی شکل گیرد.
پژوهشگر حوزه ورزش در پایان با اشاره به تحول در علم بدنسازی گفت: در شرایط کنونی کسی با روشهای یک دهه پیش برنامه بدنسازی ورزشکاران را طراحی نمیکند. زمانی برای توسعه استقامت فردی توصیه میشد که فرد باید کارهای استقامتی طولانی مدت انجام دهد اما در روشهای جدید دیگر نیاز به زمان طولانی نیست بلکه با متد خاص میشود تمام آن حرکات در کوتاه مدت انجام داد. در روش جدید زمان کوتاهتر و کارایی تمرین بیشتر شده است؛ ورزشکار با متد جدید علمی با صرف زمان کمتر بهرهوری بیشتری دارد.