تهران- ایرنا- محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا دریافتند اغلب موارد جراحی و تعویض زانو در زمان مناسب انجام نمی‌شود و این زمانبندی نادرست پیامدهای نامطلوبی دارد. 

به گزارش پایگاه خبر ساینس‌دیلی، در واقع بر اساس این تحقیقات ۹۰ درصد از بیمارانی که نیازمند تعویض زانو هستند و می‌توانند از مزایای این عمل جراحی بهره‌مند شوند، بیش از حد برای انجام این عمل جراحی منتظر می‌مانند. این درحالی است که ۲۵ درصد از افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، نیازی به انجام آن نداشته و زودتر از موعد تحت عمل قرار می‌گیرند. 
بر اساس این تحقیقات سالانه نزدیک به یک میلیون جراحی تعویض زانو در آمریکا انجام می‌شود و انتظار می‌رود این میزان تا سال ۲۰۳۰ میلادی به میزان قابل توجهی افزایش یابد. 
وقتی بیماران بیش از حد منتظر جراحی می‌مانند، آرتروز موجب اختلال در عملکرد زانوی آن‌ها می‌شود و حتی می‌تواند مانع راه رفتن این بیماران شود. این عدم تحرک موجب بروز مشکلات دیگری در سلامت جسمی و روحی بیماران می‌شود. علاوه بر این، تاخیر بیش از حد موجب کاهش اثرگذاری این جراحی بر عملکرد زانوی بیماران می‌شود. 
در مقابل انجام زودهنگام این جراحی، بیمار را با عوارض جدی ناشی از یک جراحی سخت مواجه می‌کند و مزایای این عمل را به حداقل می‌رساند. این بیماران ممکن است پس از چندسال نیازمند تکرار عمل جراحی برای تعویض زانو شوند. 
به‌منظور تشخیص زمان مناسب تعویض زانو عواملی مانند سن بیمار، عملکرد مفصل زانو و نتیجه تصویربرداری با اشعه X مورد توجه متخصصان قرار می‌گیرد. 
نتایج این تحقیقات در نشریه Journal of Bone and Joint Surgery منتشر شده است.