سنندج‌ - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها از مهمترین عوامل اجرایی در حفاظت از آثار تاریخی استان محسوب می‌شوند.

سرهنگ رسول مرادی روز چهارشنبه در دیدار با دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها ضمن تقدیر از فعالیت آنها در زمینه حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی اظهار داشت: حفاظت از میراث فرهنگی و آثار تاریخی کردستان بدون یاری و همکاری شما عزیزان و تنها به وسیله پرسنل یگان حفاظت امکانپذیر نیست.   

وی با تاکید بر جدیت هرچه بیشتر در خصوص حفاظت و حراست از اماکن و آثار تاریخی و فرهنگی استان کردستان افزود: آموزش یکی از مهمترین مولفه‌های معرفی آثار تاریخی و همچنین آشنایی با چگونگی حراست و پاسداری از این مواریث و نگهداری از آنها برای نسل‌های آینده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اضافه کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی کردستان آموزش را از اولویت‌های کاری خود دانسته و اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است.

سرهنگ مرادی یادآور شد: دوره‌های آموزشی - توجیهی ویژه دانش آموزان مدارس استان و دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها به صورت منظم توسط کارشناسان یگان حفاظت میراث فرهنگی برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: با همکاری و هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی کردستان تعداد یک هزار نسخه بروشور با مضمون معرفی یگان حفاظت، شرح وظایف پرسنل و آشنایی با قوانین و مجازات‌های متخلفین حوزه میراث فرهنگی چاپ شده و برای توزیع در اختیار ادارات شهرستان‌های تابعه قرار داده شده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کردستان گفت: عموم هم استانی‌ها باید در حفاظت از اماکن و آثار تاریخی ـ فرهنگی استان جدیت و حساسیت داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این حوزه اخبار و اطلاعات مربوطه را به وسیله تماس با شماره تلفن‌های مشخص شده بر روی بروشورها، در اختیار نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کردستان قرار دهند.

انجمن دوستداران میراث فرهنگی سازمانی مردم‌ نهاد است که بسیاری از دهیاران و اعضای شورای روستا در قالب این انجمن به حفاظت از میراث فرهنگی می‌پردازند که بدون کمک آنها یگاه حفاظت نمی‌توانست از آثار و میراث فرهنگی حفاظت کند.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.