به گزارش روز دوشنبه خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا از تالار همایش های سازمان میراث فرهنگی، سردار امیر رحمت اللهی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز حافظان میراث فرهنگی اظهار كرد: وظایف حفاظتی، اطلاعاتی،امنیتی و انتظامی چهار وجه مسئولیتی یگان حفاظت میراث فرهنگی است.
وی تاكید كرد: سازمان میراث فرهنگی وظایف متعددی به دوش دارد ولی حفاظت از ارزشمندترین سرمایه های میراثی این سرزمین كه مهمترین وظیفه این سازمان به شمار می رود ، به عهده یگان حفاظت است.
رحمت اللهی افزود: پس از پذیرش مسئولیت یگان حفاظت در اسفندماه گذشته، سه موضوع مهم مطرح كردم؛ اول اینكه حفاظت فیزیكی هوشمند با گسترش حفاظت الكترونیك انجام شود. دوم با افراد مجرم در زمینه میراث فرهنگی بدون مماشات مقابله و برخورد شود و سوم اینكه در تامین امنیت گردشگران خارجی دقت بیشتری صورت پذیرد.
وی ادامه داد: ماموریت همكاران ما در یگان حفاظت چندوجهی است و حفاظت فیزیكی از همه موزه ها و ابنیه تاریخی و اموال فقط یك بخش آن است. در واقع اماكنی تحت پوشش ما هستند كه توسط شورای امنیت كشور برای انها رده امنیتی در نظر گرفته است.
وی اضافه كرد: وجه دوم جنبه امنیتی است در قانون 558 و 559 تعزیرات، جرم علیه میراث فرهنگی ازجمله جرایم علیه امنیت مشخص شده است و استثنائا شروع جرم هم اینجا ارتكاب جرم تلقی می شود كه در قانون بی نظیر است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی تبیین كرد: وجه سوم انتظام بخشی به برنامه ها و كارهای میراث فرهنگی است. موضوع چهارم هم وجه اطلاعاتی است بدین شكل كه برخی بزه های خرد هم می تواند امنیت گردشگران خارجی را به مخاطره بیاندازد و اعلام مسیر و محل اقامت گردشگران خارجی باید جمع آوری و توسط یگان به مراجع بالا ارسال شود.
وی تصریح كرد كه چهار وجه مهم یگان حفاظت میراث فرهنگی، وظایف حفاظتی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی است و برای رسیدن به این درجه و پذیرفتن چنین مسئولیتی، نیروهای این یگان باید از از نظر سلامت و توانایی مهارت ممتاز باشند و برای رسیدن به جایگاه واقعی، سامان دهی، تجهیز، آموزش و اجرای ماموریت های جدید به زودی به آنها ابلاغ خواهد شد.
رحمت اللهی خاطرنشان كرد: مامورین یگان كه چنین مسئولیت های خطیری در گستره جغرافیایی وسیع ایران برعهده آنها است باید از نظر تراز سازمان ارتقا یابند ولی بیشتر از نظر وجهه مد نظر است تا از نظر حقوقی.
در ادامه مراسم، معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی گفت: تهیه و تدوین منشور اخلاقی در دوره جدید امری پسندیده است و با اینكه منشوری كوتاه اما بسیار پرمحتوا است.
سمیع الله مكارم حسینی در ادامه با تبیین تعریف درست از حفاظت میراث فرهنگی گفت: حفاظت الكترونیكی، حفاظت میراث ناملموس و حفاظت با مشاركت مردم از نكاتی است كه باید در انجام وظیفه به آن توجه شود.
وی از اختصاص پاداشی تحت عنوان كارانه و بهره وری هر سه ماه یكبار به كل پرسنل یگان حفاظت كشور خبرداد و افزود: برای ارتقاء كیفیت حفاظت، یگان باید با مسئولان مرتبط استانی حراست، بازرسی و مردم تعامل و هم افزایی داشته باشد.
** حفاظت میراث فرهنگی فقط حفاظت اشیا و بناهای تاریخی نیست
معاون میراث فرهنگی كشور نیز ضمن تقدیر از فعالیت های یگان گفت: دیگر امروزه با توسعه مفهوم میراث فرهنگی، تنوع زیادی در تعریف و دسته بندی آن داریم و حفاظت از میراث فرهنگی امروز حفاظت از همه این ارزش ها است.
محمد حسن طالبیان تاكید كرد: حفاظت از میراث فرهنگی، فقط حفاظت فیزیكی از اشیا و بناهای تاریخی نیست و حفاظت از فرهنگ و میراث معنوی و اداب و رسوم و بسیاری از مسائل فرهنگی دیگر را شامل می شود.
وی اضافه كرد: جامعه ای كه میراث فرهنگی خود را نادیده بگیرد آینده ای نخواهد داشت. پیش از بوجود آمدن یگان حفاظت نیروی انتظامی در سازمان میراث فرهنگی و در كنار اماكن تاریخی، نگهبانان این وظیفه را برعهده داشتند كه اغلب آنها به قدری با كارشان انس می گرفتند كه بعد از گذشت چند سال به عنوان یك راهنما و تورلیدر تمام عیار برای گردشگران، اوصاف و ویژگی ها و اهمیت بنا را توضیح می دادند و كارشان فقط حفاظت فیزیكی نبود.
طالبیان در پایان سخنانش برای بهبود و افزایش راندمان كار این یگان، استفاده از تجهیزات ماهواره ای مونیتورینگ، ترابری و امكانات هلی وبرد و یكپارچه شدن همه نیروهای حفاظت، حراست، بازرسی، انتظامی موجود در سازمان میراث فرهنگی را تحت عنوان یگیان حفاظت میراث فرهنگی، توصیه كرد.
فراهنگ**3079**3079 ** 1569
رییس یگان حفاظت میراث فرهنگی: تراز سازمانی یگان حفاظت باید ارتقا یابد
۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۱۱
کد خبر:
82093782
تهران- ایرنا - رئیس یگان حفاظت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تراز سازمانی یگان حفاظت به دلیل وظایف سنگین محوله باید در این سازمان ارتقا یابد.