تهران-ایرنا- "مولود چاووش اوغلو" وزیر امورخارجه ترکیه چهارشنبه شب در واکنش به بحران لیبی گفت: هدف آنکارا ایجاد توازن قدرت میان طرف‌های درگیر در این کشور است.

به گزارش شبکه تلویزیونی "الجزیره" قطر، چاووش اوغلو همچنین با انتقاد از برگزارکنندگان کنفرانس بین‌المللی برلین برای دعوت نکردن از قطر در این نشست، افزود که ابوظبی با وجود این که همسایه لیبی نیست، برای شرکت در این نشست دعوت شده است.

کنفرانس بین المللی برلین برای حل بحران لیبی قرار است، شنبه هفته آینده  ۱۹ ژانویه در آلمان برگزار شود.

وی با اشاره به این‌ که برای موفقیت‌آمیز بودن کنفرانس برلین، باید آتش بس در لیبی ادامه یابد، افزود:روشن است که خلیفه حفتر بدنبال آن نیست که صلح در لیبی برقرار شود زیرا او بدنبال راه حل نظامی و نه سیاسی در کشورش است.

چاووش اوغلو همچنین مدعی شد که نپذیرفتن آتش‌بس از سوی خلیفه حفتر، روسیه را خشمگین کرده است.

این گفته وزیر امورخارجه ترکیه به این حادثه اشاره دارد که فرمانده ارتش شرق لیبی که برای توافق با دولت وفاق ملی این کشور به مسکو سفر کرده بود، روز سه‌شنبه بدون امضای توافق آتش‌بس خاک روسیه را ترک کرد.

وزیر امورخارجه ترکیه همچنین گفت: هدف ما ایجاد توازن میان طرفین در لیبی  است تا زمینه حل و فصل سیاسی فراهم شود، درعین حال اگر هدف هرگونه حمله‌ای قرار گیریم، به آن پاسخ خواهیم داد.

چاووش اوغلو اضافه کرد: امارات طرف‌های موجود در لیبی را علیه ترکیه تحریک می‌کند و آنچه ابوظبی را نگران کرده ، گروه‌ اخوان‌المسلمین است که آن را خطری برای حکومت خود می‌داند.

وزیر امورخارجه ترکیه هرگونه جانبداری دولت آنکارا از گروه اخوان‌المسلمین را رد کرد و گفت :ما در کنار سازمان‌های قانونی هستیم که توسط ملت آن کشور انتخاب شده‌اند.

چاووش اوغلو همچنین اخبار مبنی بر اعطای تابعیت ترکیه به نظامیان ارتش خودخوانده "ملی سوریه" در ازای جنگیدن در لیبی را بشدت تکذیب کرد.

وی در پایان بار دیگر تأکید کرد که توافق امضا شده با دولت وفاق ملی لیبی مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

پارلمان ترکیه ۱۲ دی ماه گذشته با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی جهت حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.

دولت آنکارا اخیراً به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و رسما از دولت «فایز السراج» در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت می‌کند.

"رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه ۵ دی ماه اعلام کرده بود، کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی، ماه آینده به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.

ترکیه و لیبی ششم آذرماه و در جریان سفر رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.

توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که امضای این۲یادداشت تفاهم مشروعیت ندارد. ۹۳۶۳