زنجان - ایرنا - کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: «همیار طبیعت» عنوان طرحی است که در جهت استفاده از توان عمومی برای حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست و بر اساس نیازهای آموزشی شوراهای اسلامی، دهیاران، مجریان طرح‌ها، بهره‌برداران و سایر اقشار مختلف به اجرا گذاشته شده است.

سیروس جوادی روز یکشنبه در کارگاه آموزشی ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی که در محل این اداره کل برگزار شد، اظهار داشت: این روزها مراتع، آبخیزها و بیابان‌ها نه تنها به عنوان قطب امنیتی- اقتصادی بلکه به عنوان پشتوانه بقای سایر بخش‌های اقتصادی نیز مورد توجه است.

وی خاطرنشان کرد: در این بین، سودجویی فرصت‌طلبان موجب تشدید روند تخریب عرصه‌های طبیعی شده و با توجه به این موضوع در سال‌های اخیر، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و به تبع آن اداره کل منابع طبیعی استان نیز به عنوان متولی، اقداماتی برای احیا، توسعه و بهره‌برداری صحیح و اصولی از منابع تجدیدشونده انجام می‌دهد.

جوادی با بیان اینکه صدور کارت همیار طبیعت از امسال به دستور مدیرکل این دستگاه به روسای ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌ها تفویض شده است، گفت: تفویض صدور کارت در هر شهرستان برای جذب همیاران طبیعت به صورت گسترده، گامی موثر و مثبت به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: از همیاران طبیعت، درخواست می‌شود در ارتقای سطح آگاهی خود درباره اهمیت منابع طبیعی کوشا بوده و با انتقال دانش خود در زمینه این منابع عظیم الهی به اعضای خانواده، دوستان و افراد ساکن در محل زندگی خود در راستای ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی تلاش کنند.

کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد مساحت کشور را عرصه‌های منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: حفظ منابع طبیعی اهمیت بالایی دارد که برای رسیدن به این مهم، فرهنگ حفاظت و حراست از اراضی ملی و طبیعی باید در جامعه نهادینه شود.

وی افزود: آگاه‌سازی عموم مردم، قدم اول در نهادینه کردن فرهنگ حفظ منابع عظیم خدادادی است.

جوادی، مجموع همیاران طبیعت این استان را چهار هزار و ۶۲۸ نفر خواند و ادامه داد: برای توسعه طرح همیار طبیعت نیاز به اعتبار و نیرو داریم که در صورت رفع این نیازها می‌توان همیاران طبیعت بیشتری را در استان جذب کرد.

کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در خصوص موضوع این کارگاه، گفت: فرهنگ منابع طبیعی و طرح همیار طبیعت، اهداف و سیاست‌ها، قوانین و مقررات منابع طبیعی، طرح‌ها و پروژه‌های جنگل و مرتع و آبخیزداری، مشارکت و انسجام سازمانی در طرح‌های صندوق توسعه ملی و شیوه‌ها و الگوهای مشارکتی توسعه روستایی از جمله موضوعات این کارگاه است.

وی، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و آبخیزداری در بین کارشناسان، جوامع محلی و بهره‌برداران عرصه‌های ملی برای کارشناس‌مسؤولان (مروجان) پهنه‌های تولیدی مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها را از اهداف این کارگاه آموزشی عنوان کرد.

کارگاه آموزشی ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی با همکاری مدیریت هماهنگی و ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان برگزار شد که سیروس جوادی، جعفر بیات، جلیل سلطان‌نژاد و جعفر یعقوبی مدرسان این کارگاه بودند.