دکتر اسماعیل خیامی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این دریافت مجوز از سوی بیمارستانها و مراکز جراحی محدود برای پذیرندش گردشگر سلامت الزامی بود. از این پس با تدوین شیوهنامه نحوه صدور مجوز گردشگری سلامت، پذیرش بیمار خارجی در مطب پزشکان هم نیازمند دریافت همین مجوز است.
وی ادامه داد: ۱۴ بیمارستان و سه کلینیک و مرکز جراحی محدود تاکنون در مشهد مجوز گردشگری سلامت را دریافت کردهاند.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیوهنامه نحوه صدور مجوز گردشگری سلامت با همکاری سازمان نظام پزشکی مشهد در راستای ساماندهی گردشگری سلامت در خراسان رضوی به ویژه در شهر مشهد به عنوان قطب گردشگری سلامت کشور تدوین شده و به زودی ابلاغ میشود.
وی افزود: پزشکان و پیراپزشکانی که قصد دارند در مطبها و یا دفاتر کار خود پذیرای بیماران خارجی گردشگر سلامت باشند بایستی با مراجعه به سازمان نظام پزشکی درخواست مجوز کنند و بر اساس فرایندی که پیشبینی شده مجوز مربوطه را که مدت اعتبار آن یک سال است را از آن سازمان اخذ کنند.
گردشگری سلامت به گروههای گردشگری پزشکی، گردشگری درمان طبیعی و همچنین گردشگری صحت، تندرستی و نیز پیشگیری تقسیم بندی می شود. هم اکنون ایران از مقاصد بزرگ گردشگری سلامت در منطقه است و کشورهای همجوار مانند عراق، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان و سایر کشورهای منطقه متقاضی استفاده از خدمات و امکانات گردشگری سلامت در ایران هستند.
بر اساس برآوردها سالانه افزون بر ۶۰۰ هزار گردشگر سلامت وارد ایران میشوند و در این میان خراسان رضوی با جاذبهها و ظرفیتهای مختلف در جذب گردشگر سلامت پیشگام است.
سالانه دو میلیون زائر و مسافر خارجی به مشهد سفر می کنند.