به گزارش سازمان بیمه سلامت، مهدی قنادی روز دوشنبه درباره مزایای تجویز الکترونیکی نسخ بیان کرد: قاچاق دارو معضلی است که با کنترل خدمات سلامت از جمله نسخه نویسی الکترونیک میتوان تا حدود زیادی از آن جلوگیری کرد. پیش از اجرای نسخه نویسی الکترونیک، نسخ به صورت کاغذی و در قالب سی دی در سامانههای الکترونیک سازمان ثبت میشد، اما اکنون این اقدام با سهولت و دقت بیشتر انجام میشود. به نحوی که به صورت غیر حضوری و بر اساس مستندات موجود، اقدامات پزشک به طور دقیق مشخص میشود.
مدیرکل نظارت بر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ادامه داد: از طریق سامانههای الکترونیک میتوانیم پی ببریم که چه خدماتی به بیمار تجویز شده و مشکلات موجود در زمینه تقاضاهای القایی تا حدود زیادی رفع میشود. البته به غیر از مواقعی که بیماری در یک منطقه اپیدمی شود و ضرورت خواهد داشت که تجویزها بیش از زمانهای مشابه در خصوص داروی خاص و خدمات خاصی انجام شود.
قنادی گفت: ضوابط ابلاغی به واحدهای اجرایی سازمان در شرایط مختلف در نظر گرفته شده است. تعداد بار مراجعه و اینکه چند درصد از بیماران داروی ویژه دریافت کردهاند، به طور کامل در سامانه مشخص میشود و در صورتی که درصد تجویزها غیر منطقی باشد پیگیریهای لازم به منظور رفع مشکل انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا صفی خانی رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز گذشته(یکشنبه) درباره نسخه الکترونیکی گفت: در همه مراکز وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سطح یک و دو خدمات، امکان نسخه نویسی الکترونیک فراهم شده و روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نسخه الکترونیک در سامانه پرونده سلامت توزیع میشود.