دهلی نو-ایرنا- صندوق بین‌المللی پول در تازه ترین گزارش خود، رشد اقتصادی هند برای سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ از ۶.۱ درصد به ۴.۰۸ درصد کاهش داد.

نشریه "تایمز او ایندیا" روز سه شنبه به نقل از گزارش صندوق بین‌المللی پول نوشت، دلیل کاهش رشد اقتصادی هند تقاضای ضعیف داخلی، بحران در بخش مالی غیر بانکی، کاهش رشد اعتباری و همچنین رکود رشد اقتصادی در جهان است.

این سازمان تخمین زد، رشد اقتصادی هند برای سال ۲۰۲۰ حدود ۵.۸ درصد خواهد بود و در سال ۲۰۲۱ رشد اقتصادی هند به ۶.۲ درصد افزایش خواهد یافت.

پیش از این بانک مرکزی هند رشد اقتصادی این کشور برای سال مالی آینده را ۵ درصد پیش بینی کرده بود.

هند جایگاه خود به عنوان سریع ترین اقتصاد در حال رشد را از دست می دهد

صندوق بین‌المللی پول همچنین اعلام کرد با توجه به تخمین های ارائه شده هند در دو سال آینده عنوان سریع ترین اقتصاد بزرگ در حال رشد را از دست خواهد داد.

این درحالی است که بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۹ حدود ۶.۱ درصد بوده است و تخمین زده می شود که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ به ۶ درصد برسد.

در دو ماه گذشته دولت هند به منظور احیای رشد اقتصادی این کشور طرح های عمده ای مانند آزادسازی سرمایه گذاری مستقیم خارجی  برای بخش های منتخب ، اطمینان از انتقال اعتبار به موسسات غیر بانکی ، لغو مالیات های  بحث برانگیز  برای سرمایه گذاران خارجی، سرمایه بیشتر برای بانک ها و ادغام بزرگ  بانک ها  را به اجرا گذاشته است.

بر اساس داده های شرکت خصوصی "سی ام آی ای"، نرخ بیکاری هند در ماه جولای سال ۲۰۱۹  به ۷.۵۵ درصد افزایش یافته است. نرخ بیکاری در مدت مشابه سال گذشته ۵.۶۶ درصد بوده است.

پیش از این هند با رشد اقتصادی ۸.۲ درصد در چهار ماه پایانی ۲۰۱۸سریعترین رشد اقتصادی جهان را به خود اختصاص داده بود.

پس از کاهش رشد اقتصادی هند که عمدتاً ناشی از تصمیم دولت این کشور برای خارج کردن اسکناس درشت و اعمال تعرفه مالیات بر خدمات و کالا بود، هند موفق شد دوباره در سه ماهه منتهی به دسامبر ۲۰۱۷ سریع‌ترین نرخ رشد اقتصادی جهان را از آن خود کند.