این سامانه امروز (سه شنبه) در مراسمی با حضور رییس مرکز ساخت داخل، ماشینسازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شد.
سامانه توانیران براساس جزء (۱) بند الف ماده (۴) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، مصوب پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۹۸ به منظور معرفی توانمندیهای داخلی (کالا و خدمات) راه اندازی شده است.
این سامانه به دنبال ایجاد فرصت برای داخلیسازی نیازهای وارداتی کشور است.
تولیدکنندگان ایرانی که نیازمند کالاها، تجهیزات و خدمات تولیدی کشور هستند میتوانند از طریق مراجعه به آدرس tavaniran.ir به این سامانه دسترسی پیدا کنند.
رییس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت در نشست خبری که به همین مناسبت در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، افزود: این سامانه با هدف حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالاهای ایرانی راه اندازی شده است.
«محمدمهدی هادوی» بیان داشت: شرکتهای دولتی، نیمه دولتی و شبهدولتی، بنیادها و شرکتهای خصوصی که از تسهیلات یارانهای، تکلیفی و غیره استفاده میکنند و حتی بانکها و دانشگاهها و مناطق ویژه اقتصادی مشمول این قانون هستند.
هادوی یادآور شد: نشناختن توانمندیها از سوی کارفرمایان، کاربران و خریداران، شناخته نشدن نیاز از سوی تولیدکنندگان و نبود تعامل اقتصادی بین تولیدکنندگان و کارفرمایان، از جمله موانع سفارش کالا و خدمات داخلی در کشور است.
وی تاکید کرد: پروژههای کلان کشوری نیز باید در سامانه توانیران بار گذاری شود و از این پس هر طرحی که مصوب میشود باید در مدت زمان یک ماه همه اطلاعات آن بارگذاری شده و حداکثر سه ماه به تولیدکنندگان فرصت داده میشود تا با افرادی که میخواهند خرید خارجی داشته باشند ارتباط برقرار کنند.
تولیدکنندگان داخلی در سامانه توانیران رتبهبندی میشوند
رییس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت در پاسخ به ایرنا با بیان اینکه این سامانه به دنبال ایجاد فرصت برای داخلیسازی نیازهای وارداتی کشور است، گفت: ارتقای عمق ساخت داخل تولیدات داخلی و رتبهبندی تولیدکنندگان مطابق قانون در این سامانه پیشبینی شده که باید از سوی مراجع قانونی غیردولتی انجام شود و به همین منظور با مشارکت بخش خصوصی، اتاقهای بازرگانی، اصناف، تعاون و انجمنهای صنفی انجام میشود.
هادوی اظهارداشت: نظارت و صحتسنجی شرکت ها که ادعای توانمندی در تولید کالا یا تجهیز خاصی را دارند، در همه استانها از سوی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت انجام و در این راستا از توان و تجربه بخش خصوصی استفاده خواهد شد.
وی با یادآوری حساسیت زمان کنونی و مواجهه با تحریمها، تاکیدکرد: در شرایطی هستیم که باید به هر طریق ممکن به داد تولید، اشتغال و به ویژه جوانان تحصیلکرده و صاحب ایده برسیم، بر این اساس فرض نخست ما بر اعتماد است اما مراقبیم که از این اعتماد سوء استفاده نشود.
این مقام مسوول وزارت صنعت خاطرنشانکرد: برای سوء استفادهکنندگان نیز جرمنگاری در قانون دیده شده و متخلفان به دستگاه قضا معرفی میشوند.
وی با اشاره به برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل برای صنایع مختلف در ماههای گذشته، گفت: سامانه توانیران کمک میکند تا شناسایی توانمندیها و نیازمندیهای صنایع مختلف به صورت سیستمی (و نه دستگاهی) باشد.
تفاهم ۱.۲ میلیارد دلاری در میزهای ساخت داخل
هادوی بیانداشت: تاکنون ۹ میز تعمیق ساخت داخل از سوی وزارت صنعت برگزار شده که در قالب آنها ۱.۲ میلیارد دلار تفاهم نامه و قرارداد بین شرکت ها برای داخلیسازی قطعات و تجهیزات منعقد شده است.
وی پیشبینیکرد که تا پایان امسال هشت میز ساخت داخل دیگر نیز برگزار شود.
رییس مرکز ساخت داخل وزارت صنعت در پاسخ به اینکه اگر کیفیت کالاهای عرضه شده ایرانی در سامانه به اندازه کالاهای خارجی نبود تکلیف چیست، خاطرنشانکرد: وزارت صنعت در این گونه موارد با کمک دانشگاهها و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، اتصال شرکتها را با مراکز دانشبنیان، دانشگاهها و پژوهشگاهها برقرار می کند تا شاهد بهبود کیفیت باشیم.
وی در عین حال با تاکید بر لزوم تمکین شرکتها از قانون، هشدارداد: در صورت وجود کالا و تجهیز مشابه ایرانی، اگر شرکتها، نهادها و سازمانها همچنان اصرار بر خرید کالای خارجی داشته باشند، اخطار دریافت خواهند کرد و در صورت بی اعتنایی به اخطار، جرم تلقی شده و به دستگاه قضا معرفی خواهند شد.