تهران- ایرنا- سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: با فرونشست سیل نیاز به اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان دارد تا بتوانیم شرایط اراضی منطقه را تثبیت کنیم.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، خسرو شهبازی  در رابطه با طرح مطالعاتی آبخیزداری در چابهار، افزود: طرح مطالعاتی ما در سطح ۱۳۰ هزار هکتار اراضی درگیر با فرونشست پس از سیل است که نیاز به اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان دارد تا بتوانیم شرایط اراضی منطقه را تثبیت کنیم.

در رابطه با میزان خسارت وارده به بخش آبخیزداری در سیل سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جلسه‌ای با رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان داشتیم و همچنین از مناطق سیل زده دشتیاری، پلان و اورکی هم بازدید کردیم.

وی افزود: پروژه‌های آبخیزداری طبق برآوردهای انجام شده کمی دچار آسیب شده اما در برخی مناطق همچنان راه دسترسی برای برآورد خسارت و بازدید از منطقه وجود ندارد.

شهبازی گفت: پروژه‌های آبخیزداری انجام شده در سیستان و بلوچستان، حدود ۵۰ میلیون متر مکعب آب را در خود ذخیره کرده است.
سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: پروژه‌ها و سازه‌های آبخیزداری در منطقه سیستان و بلوچستان بیمه شده بود، بنابراین مشکلی در زمینه هزینه خسارات وارده به سازه‌ها وجود نداشته و بیمه، تمام خسارات را پرداخت خواهد کرد.

وی در رابطه با خندق‌های ایجاد شده از فرسایش آبی در منطقه سیستان تصریح کرد: در زمینه گرگرو یا خندق‌های ایجاد شده در سیستان که باعث تخریب محیطی در منطقه سیستان شده، دسترسی جاده‌ای را مختل کرده و باعث نشست عمیق در زمین‌های کشاورزی می‌شود، اقداماتی در سطح ۸ هزار هکتار انجام شده بود که در جهت جلوگیری از تخریب این اراضی بود و مانع از فرونشست و سیل در منطقه شد.

شهبازی با اشاره به اینکه حدود ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی چابهار با فرو نشست خندقی درگیر هستند، خاطرنشان کرد: ۲۰ هزار هکتار از این اراضی پیش از وقوع سیل بر اثر فرو نشست زمین، کاملا تخریب شده بود. همچنین مردم منطقه سیستان و بلوچستان این مسئله را که عملیات آبخیزداری در جلوگیری از تقلیل خاک منطقه و تخریب سیل موثر بوده را تایید کردند.