خسرو شهبازی روز دوشنبه در نشست خبری در سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: ۳۵ پروژه نیز توسط پژوهشکده آبخوانداری طراحی و برنامهریزی شده است که بسیار به اثر بخشی آنها امیدوار هستیم.
وی ادامه داد: شرایط اقلیمی پیش آمده به گونه ای است که در ۴۰ سال اخیر کره زمین ۱.۶ درجه افزایش دما داشته که این افزایش در هر دهه ۰/۴ سانتیگراد بوده است.
معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان جنگل ها افزود: گرد و غبار و افزایش دما باعث شده با پدیده مهاجرت رو برو شویم و خشکسالی منجر به مهاجرت از مناطق کم آب به مناطق جنگلی شده است.
شهبازی تصریح کرد: تخریب سرزمین در عمده کشور های آسیا، آفریقا و امریکای لاتین اثر گذار بوده بنابراین مدیریت خشکسالی در جهان بسیار حائز اهمیت است، نیاز است راهکارها، فرهنگسازی و آموزش داشته باشیم همچنین توجه به استفاده از توان زنان در این زمینه تاثیر گذار است.
وی عنوان کرد: اکنون در راستای مقابله با بیابان زایی، احیای پوشش جنگلی، آبخوانداری و آبخیزداری اقدامات مثبتی داشته ایم.
معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان جنگل ها در خصوص شرایط اقلیمی کشور گفت: اکنون یک سوم بارش های دنیا را داریم و میزان تبخیر سه برابر تبخیر دنیا است بنابراین نیاز به توجه بیشتر به ذخیره آب از طریق پروژه های آبخیزداری داریم.
شهبازی عنوان کرد: رئیس جمهوری پس از سیل اخیر ۶ طرح پیشنهاد داد و تاکید داشت که اجرای عملیات آبخیزداری از اولویت های کشور است بنابراین سازمان برنامه در این مسیر نقش موثری دارد.
این مقام مسئول در سازمان جنگل ها گفت: از ۳ تا ۹ تن آبی که وارد حوضه آبخیز می شود از میزان فرسایش خاک جلوگیری و ۱۲۰ کیلوگرم کنترل رسوب دارد همچنین کاهش ۳۲ درصدی تبخیر و تعرق را با انجام اقدامات بیولوژیکی به همراه دارد.
شهبازی اظهار داشت: در ۳۴۱ شهرستان ۲۰۰ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای پروژه های آبخیزداری اختصاص یافته است و در ۸۵۰ هزار هکتار و ۶۴۹ حوضه آبخیز عملیات انجام شده است، همچنین در ۷۰۲ هزار هکتار عملیات بیومکانیکی صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: اصلاح و احیای مراتع، توسعه و غنی سازی جنگل، جایگزینی سوخت های فسیلی، کاداستر اراضی در ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مقابله با بیماری گیاهان در ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع برخی از اقدامات صورت گرفته است.
تمامی مناطق تحت تاثیر بیابان زایی شناسایی شدند
شهبازی تصریح کرد: ایران در کمربند خشک دنیا قرار گرفته و ۶۱ منطقه کشور در مناطق خشک و فرا خشک قرار دارد و در برنامه ریزی ها در نظر داریم با پدیده بیابان زایی مقابله کنیم.
وی عنوان کرد: ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار بیابان در کشور وجود دارد و در خصوص مقابله با بیابانزایی، تخریب سرزمین در مناطق خشک و نیمه خشک کشور اقدامات خوبی انجام شده است.
معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان جنگل ها تصریح کرد: در خصوص فرسایش های آبی و خاکی و علاوه بر آن کانون های گرد و غبار خارج از کشور نیز اقدامات موثری انجام شده است.
شهبازی با اشاره به طرح ملی شناسایی بیابان زایی در ایران گفت: تمامی مناطق تحت فرسایش و گرد و غبار شناسایی شده اند و اقدامات اجرایی مالچ پاشی، بذر کاری، تثبیت گرد و غبار و حفظ و مدیریت رواناب انجام شده است.
وی تصریح کرد : ۵ میلیارد متر مکعب کاهش سفره های آب زیر زمینی داریم و یکی از دغدغه ها پدیده فرونشست است که به دلیل برداشت بی رویه آب اتفاق می افتد. در این خصوص نقشه های مناطقی که برای آبخوانداری مستعد است ارزیابی شده و مشخص شد که ۱۱ میلیون هکتار نیازمند تغذیه آب زیر زمینی است.
این مقام مسئول در سازمان جنگل ها گفت: تیمی توسط رئیس جمهوری از اساتید منصوب شدند که بررسی و ارزیابی بخش کنترل سیل و سیلاب ها را بر عهده دارند. همچنین اثر گذاری پروژه ها بررسی می شود و در آینده سامانه ایی طراحی و تمام اقدامات در آن ثبت خواهد شد.
نظر شما