تهران – ایرنا – مردم عراق دیروز (جمعه) در تظاهراتی میلیونی بغداد اتحاد و اتفاق خود را در اخراج آمریکایی های تروریست از این کشور نشان دادند، اتحادی که در نوع خود در این کشور بی نظر قلمداد شده است و بعد از مصوبه پارلمان این کشور در هفته گذشته، آن را می توان دومین سیلی تلقی کرد.

در تظاهرات میلیونی صبح دیروز مردم عراق در بغداد که به دعوت شخصیت ها، گروه های سیاسی و دینی شیعه و سنی این کشور علیه حضور نظامی نیروهای آمریکایی برگزار شده بود، عراقی ها با شعارهای مختلفی علیه آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن خواستار خروج فوری اشغالگران از خاک عراق شدند.

تظاهرات دیروز مردم عراق در اوج خشونت های این کشور انجام شد؛ خشونت هایی که موج اول آن ابتدا با اعتراض های مردم عراق به مشکلات اقتصادی و فساد اداری از نهم مهرماه شروع شد و با فروکش کردن آن به دلیل برگزاری مراسم اربعین حسینی موج دوم آن در سوم آبانماه و موج سوم آن نیز در ۲۰ دی ماه رغم خورد.

اعتراض عراقی ها از همان ابتدا با نفوذ اغتشاشگران یا همان جوکرها به خشونت گرایید و موجب انحراف اعتراضات مردمی در این کشور شد.

حمایت آمریکایی ها به ویژه سفارت ایالات متحده در بغداد از جوکرها و اغتشاشگران و در ادامه اقدام تروریستی آنان در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه و ابو مهدی المهندس جانشین بسیج مردمی عراق و هشت نفر از همرزمان آنها در ۱۳ دی ماه که نقش اساسی در مبارزه و شکست گروه تروریستی داعش در منطقه داشتند، موجب خشم بسیاری از عراقی ها شد تا جایی که ابتدا عادل عبدالمهدی" نخست‌وزیر عراق و در ادامه در ۱۵ دی ماه نمایندگان پارلمان عراق اولین سیلی را به صورت ترامپ در مصوبه خود در اخراج آمریکایی ها نواختند. 

اما سیلی دوم عراقی ها دیروز با تظاهرات میلیونی علیه تروریست های آمریکایی در بغداد نواخته شد.

دیروز عراقی ها زیر پرچم این کشور و یکصدا فریاد مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسراییل سر دادند و همگی خواستار اخراج تروریست های آمریکایی از کشورشان شدند.

از اولین شخصیت هایی که همراستا با مردم این کشور خواستار اخراج آمریکایی ها از عراق شد، آیت الله العظمی علی سیستانی مرجع عالی دینی شیعیان عراق بود که در بیانیه ای بر وحدت ملی و تمامیت سرزمینی این کشور تاکید و مخالفت خویش را با هر گونه هتک حرمت به این دو ارزش اعلام کرد.

آیت الله یاداوری کرد که هیچ توجیهی برای نقص تمامیت ملی و حاکمیت عراق از هر شخص و گروهی تحت هر بهانه ای وجود ندارد و شهروندان عراقی هم در بیان مواضع و دیدگاه های خود به روش های مسالمت آمیز و در چارچوب صیانت از حاکمیت عراق به دور از هرگونه دیکته و فشار خارجی آزاد هستند.

برهم صالح رئیس جمهوری عراق هم که یک روز قبل با ترامپ در نشست داووس دیدار کرده بود ، روز جمعه در اظهار نظری توئیتری درباره تظاهرات میلیونی مردم عراق تاکید کرد که ملت عراق بر حق حاکمیت کشورشان اصرار دارند و دوست ندارند که تمامیت ملی و سرزمینی عراق نقض شود.

وی نیز تاکید کرد که عراقی ها اصرار دارند، حاکمیت کشورشان مورد احترام واقع شود و اراده ملی مستقل خود را  به دور از مداخله و دیکته خارجی اعمال کنند.

رئیس مجمع علمای اهل تسنن عراق نیز درقبال نمایش قدرت مردم عراق در روز جمعه واکنش نشان داد و در بیانیه ای از مردم کشورش به سبب برگزاری راهپیمایی میلیونی در مخالفت با ادامه حضور اشغالگران آمریکایی تقدیر کرد.

 «شیخ خالد الملا» در توئیتی خطاب به هموطنانش گفت" ای مردم غیور عراق با حضورتان بر نقشه های دشمنان خط بطلان کشیدید و پرچم عراق را بالا بردید تا به حضور آمریکا پایان دهید."

اکنون باید پرسید آیا آمریکایی ها پیامهای واضح مردم و مقامات عراقی دریافت کرده اند؟؛ شاید تا الان آمریکایی ها خود را میهمان ناخوانده عراقی ها می دانستند ولی عراقی ها یک بار از طریق نمایندگانشان در پارلمان و باردیگر با حضور در کف خیابان های بغداد این پیام جدی را صادر کردند که هیچ رغبتی برای ادامه حضور این میهمان در خانه شان ندارند و مطمئنا از این پس و با ادامه احتمالی حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، مردم عراق به چشم تروریست و متجاوز به آنها نگاه و برخورد خواهند کرد؛ از این رو بهترین گزینه در مقابل آمریکایی ها خروج از عراق با هزینه کمتر می باشد.