هرچند برخی آمارهای بین المللی حجم تجارت قاچاق را تا یک درصد، تجارت قانونی اعلام می کنند، اما این عدد هم اکنون در حوزه دارو به ۱۰ درصد ارزش بازار جهانی دارو نیز رسیده است.
برخی آمارها میزان تجارت غیر قانونی دارو را در در جهان حدود ۳۵۰میلیارد دلار اعلام می کنند که البته پراکندگی آن در کشورهای مختلف متفاوت است.
اهمیت مساله جمعی جوانان فعال در حوزه سلامت را برآن داشته است که تا با همکاری چند موسسه آموزشی و پژوهشی تا در همایشی تخصصی تحت عنوان «نخستین همایش قاچاق دارو» تصمیم سازان، تصمیم گیران و سیاست گذاران موثر برای بازار دارو را برای واکاوی و بررسی دقیق تر این مسئله گرد یکدیگر جمع کند.
دبیر علمی این همایش که قرار است بهمن ماه جاری برگزار شود، با اشاره به اقدامات تنبیهی، انضباطی و نظارتی متعددی در طول زنجیره تامین دارو به منظور کنترل قاچاق آن توسط نهادهای مختلف میگوید: البته هنوز مقامات کشور یک نکته را نپذیرفتهاند که بازار سیاه دارو ناشی از عدم پاسخدهی بازار رسمی داروی کشور به نیازهای بیماران است.
«اکبر عبداللهی اصل» همچنین با اشاره به برگزاری نخستین «همایش قاچاق دارو» هدف از برگزاری این همایش را تفکر و تعمق بیشتر در حوزه سیاستگذاری دارو در کشور عنوان کرد.
دبیرعلمی نخستین همایش قاچاق دارو ادامه داد: این همایش با حضور رؤسا و معاونین غذا و دارو رؤسا و معاونین ستاد مبارزه با قاچاق، مسئولین ارشد وزارت بهداشت، سندیکا و انجمن های حوزه دارو، رؤسا و اعضای اتحادیههای حوزه دارو و جمعی از اساتید برجسته دانشگاه و با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی توانمندسازان کیمیا دانش (گروه آوید)، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، شورای صنفی دانشکده داروسازی علوم پزشکی تهران، نشریه پزشکی دارویی نوین دارو و مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (کنگره بین المللی داروسازی نوین) برپا میشود.
نخستین همایش قاچاق دارو ۱۶ بهمن ماه جاری از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.