به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، معمولا ترکیبات ضدویروس قابلیت نابودسازی ویروسها را دارند، اما برای انسان بسیار سمی هستند و به همین علت نمیتوان از آنها استفاده کرد. اما تولید ترکیبات ضدویروس از شکر امکان ساخت نسل جدیدی از داروهای ضدویروس را در اختیار میگذارد که قابلیت نابود کردن ویروسها را داشته و در عین حال برای انسان بی ضرر هستند.
ترکیبات ضدویروس کنونی مانع رشد و تولید مثل ویروسها میشوند، اما همواره قابل اطمینان نیستند. زیرا ویروسها نابود نمیشوند و امکان جهش آنها و ایجاد مقاومت در برابر ضدویروسها وجود دارد. اکنون محققان نشان دادند که با دست ورزی مولکولهای شکر میتوان دیواره بیرونی ویروسها را تخریب کرد و به جای ممانعت از رشد این سلولهای عفونتزا، آنها را به طور کلی نابود کرد.
در آزمایشات اولیه، محققان از این ترکیبات برای نابودسازی ویروسهای مختلف از ویروس عامل عفونت دستگاه تنفسی گرفته تا تبخال استفاده کردند. به گفته محققان با وجود این که هنوز انجام تحقیقات بیشتری لازم است، نتایج این مطالعه میتواند امکان مقابله با ویروسهای جدید از جمله کرونا ویروس را فراهم کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۸
تهران- ایرنا- یک گروه بینالمللی از محققان توانستند با استفاده از شکر، ترکیبات ضد ویروس جدیدی را بسازند که به محض برخورد با ویروسها موجب مرگ آنها میشوند.