«پیروز حناچی» هنگام تقدیم لایحه در یکصد و نود و پنجمین جلسه شورای شهر تهران گفت: مطابق برنامه مصوب شورا، سقف بودجه رعایت شده و رقم کل آن حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: رقم کل بودجه مبلغ ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است و جهت اصلی آن به سوی بهبود شاخص ها در مدیریت شهری هدفگذاری شده است.
حناچی گفت: تلاش می کنیم با بهره گیری از این بودجه، شرایط بد اقتصادی را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل کنیم.
شهردار تهران، حجم عظیم نقدینگی را یک فرصت برای پایتخت دانست و گفت: ۴۷ درصد این بودجه سال آینده تهران مربوط به حوزه عمرانی، ۲۵ درصد، هزینه ای و ۱۸ درصد نیز تملک مالی است.
وی افزود: بودجه های عمرانی شهرداری تهران در لایحه بودجه سال آینده ۴۳ درصد نسبت به امسال افزایش دارد اما هزینه ها کمتر از ۲۴ درصد افزایش داشته است.
حناچی همچنین گفت که سهم درآمدهای پایدار شهرداری در سال آینده ۳۷ درصد و سر جمع همه درآمدها ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: مبلغ بودجه در ردیف دارایی و سرمایه ای نیز با ۴۳ درصد رشد به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
حناچی گفت: برای بازپرداخت دیون و بدهی های شهرداری در بودجه سال آتی، مبلغ چهار هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
شهردار تهران تاکید کرد: پیاده سازی برنامه های اولویت محور و تحقق پذیر شورای شهر از دیگر محورهای لایحه بودجه است که ۱۰۹ پروژه را با اعتباری بالغ بر بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در بر می گیرد.
حناچی با بیان اینکه اکنون در حال یک پارادایم شیفت هستیم و بخش عمده ای بودجه را در مقیاس محلی تعریف کرده ایم، گفت: این موضوع اصلی ترین خصیصه بودجه ۹۹ خواهد بود.
توسعه حمل و نقل عمومی
حناچی درباره بودجه توسعه مترو هم گفت: برای توسعه خطوط شش و هفت مترو در لایحه بودجه سال آینده، مبلغ سه هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
وی افزود: برای خرید اتوبوس هم بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته ایم.
وی افزود: همچنین ۳۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد خیابان کامل و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت معابر بزرگراهی و غیر بزرگراهی در بودجه لحاظ شده است.
حناچی گفت: همچنین ۵۰۰ میلیارد برای اجرای تی او دی(حمل و نقل پیاده محور) در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از اجرای ۱۵ پروژه با اعتبار ۸۵۵ میلیارد تومان برای پروژه بازآفرینی محلات شهری و احداث پنج میدانگاه شهری در محله های امیر کبیر، یافت آباد، بریانک و برج طغرل، ایجاد مسیر سبز گیشا و ساماندهی مسیر راه آهن تهران- تبریز در سال آینده خبر داد.
به گفته حناچی، ۵۳۳ میلیارد تومان هم برای پروژه های گردشگری و و توسعه گرمخانه ها، تجهیز برج میلاد و توسعه مرکز نمایش های آیینی صبا و اجرای ویژه برنامه تهران ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
بودجه حوزه محیط زیست
شهردار تهران گفت: در حوزه محیط زیست هم ۵۰۹ میلیارد تومان برای احداث بوستانهای جدید مانند ایجاد بوستان پادگان ۰۶، چهار باغ، بوستان ولایت، بوستان گلها و هرندی در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: برای تملک باغات محلی و ایجاد بوستان در محلاتی که فاقد بوستان هستند نیز ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.
حناچی همچنین از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای حوزه مدیریت پسماند، یک هزار میلیارد بودجه برای سازمان آتش نشانی، ۷۶ میلیارد تومان برای مدیریت بحران و ۲۶ میلیارد تومان برای توسعه سامانه سیل و زلزله و ارتباط امن در شرایط بحرانی در لایحه بودجه سال ۹۹ پایتخت خبر داد.
وی گفت: مبلغ ۷۹۰ میلیارد تومان نیز برای بازنشستگی و بازخرید ۳ هزار و ۴۱۲ نفر از کارکنان شهرداری تهران و پرداخت حقوق و مزایای پرسنل شاغل شهرداری در نظر گرفته شده است.
شهردار تهران با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی سازمانها و شرکتها به شهرداری گفت: به این منظور، کمک هزینه شرکت ها و سازمانها در سال آینده ۱۰ درصد افزایش می یابد.
لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران به انضمام متمم بودجه حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به لایحه بودجه سال آینده، مبلغ ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کمتر است.