استان ها - ایرنا - حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری هفتم بهمن ماه در جمع استانداران و فرمانداران سراسر کشور به عنوان مجریان انتخابات ، سخنانی را پیرامون اهمیت جلب مشارکت حداکثری مردم و موانع آن بیان داشت که این رهمنون ها در کلام استانداران بازتاب داشت و ایرنا چکیده این دیدگاهها را ارایه کرده است.

رییس جمهوری هفتم در جمع مجریان انتخابات که در تهران برگزار شد، بزرگترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی را تبدیل انتخابات به تشریفات دانست و گفت که باید پاسدار اسلام، نظام، جمهوریت، نظر و خواست عامه مردم باشیم و از مجریان انتخابات می خواهیم ضمن تامین امنیت مطلوب ، اعتماد، اطمینان مردم را جلب کنند و مسئولان شورای تامین نگذارند اختلاف و بحث‌های حقوقی پیش بیاید که انعکاس این توصیه ها در کلام استانداران هم شنیده شد.

رشت

ارسلان زارع استاندار گیلان تنوع سلایق و علایق را در انتخابات از مولفه‌های موثر و مهم در ایجاد مشارکت حداکثری برشمرده و افزود کهجمهوری اسلامی ایران، نظامی برآمده از آرای مردمی است و از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون همواره بر مولفه مشارکت واقتدار مردمی توجه و تمرکز داشته است.

او معتقد است ،  طبق نص صریح قانون اساسی؛ رئیس جمهوری بعنوان رئیس قوه مجریه ، مسئولیت اجرای قانون را بر عهده دارد بدین جهت لازم می بیند قشرهای مختلف مردم با نگاه هایی متفاوت در انتخابات که یکی از مهمترین آوردگاه های سیاسی کشور است، حضوری موثر و مشارکتی فعالانه داشته باشند.

ساری

احمد حسین زادگان استاندار مازندران با استناد به بیانات حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر این که مردم صاحبان اصلی انقلاب و کشور هستند ، گفت : مشارکت حداکثری مردم در انتخابات همان‌گونه که رییس جمهوری بتازگی در جمع استانداران تاکید کردند ، باید هدف و دغدغه همه دست‌اندرکاران نظام باشد.

وی با تاکید بر این که مشارکت حداکثری سبب توسعه پایدار کشور و نظام می شود و لازمه تحقق آن هم فراهم کردن بسترهای لازم از جمله وجود نامزدهای توانمند و شناخته شده برای همه طیف ها و گروهها و اقشار مختلف است ، گفت : علمای سیاسی مشارکت حداکثری مردم را مهم ترین مولفه برای ثبات سیاسی ، افزایش قدرت حکومت در تصمیم گیری و اجرای آنها ، افزایش روحیه کار و مسئولیت پذیری در کشور و نهادینه شدن راحت تر قانونمندی می دانند ضمن این که مشارکت بالای سیاسی انسجام اجتماعی را هم در جامعه محکم تر می کند و سبب اجماع بیشتر خواهد شد.

اهواز

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان هم در این ارتباط به ایرنا گفت:حضور همه سلایق و جریان‌های سیاسی معتقد به قانون اساسی به افزایش مشارکت مردم در پای صندوق‌های رای منجر می‌شود و امیدوارم به گونه ای عمل کنیم که شاهد حضور حداکثری مردم باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید همه سلایق و طیف‌های سیاسی در چارچوب قانون اساسی و نظام اسلامی در انتخابات حضور داشته باشند گفت: در این صورت مردم می توانند به شکل بهتری حق انتخاب داشته باشند که این امر از اهمیت بسیار بالایی برای کشور در جهت تشکیل مجلسی مقتدر برخوردار است.

شهرکرد

اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری بر تلاش برای تحقق مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو که در سخنان رییس‌جمهوری در نشست اخیر با استانداران به آن اشاره شد، تصریح کرد: در همین راستا یکی از ابزارهای فراهم کننده حضور و مشارکت مردم در یک نظام مردم‌سالار دینی، انتخابات و برگزیدن افراد صالح برای تصدی مسئولیت‌ها است تا از این طریق ،اراده جمعی مردم در ارکان نظام تحقق عملی پیدا کند.

وی گفت: انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی خودشان، یکی از مهمترین نمادهای مردم‌سالاری به شمار می‌رود و این مهم در کشور ما با تاسی از مبانی و اصول دینی موجب شکل‌گیری یک نظام مردم‌سالار دینی شده است.

بجنورد

محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی هم گفت: رییس جمهوری به عنوان رییس قوه مجریه و مسوول اجرای قانون اساسی، دغدغه حضور و مشارکت مردم در انتخابات را دارد و بر این اساس ضروری می بیند که همه قشرها و احزاب مختلف در این عرصه حضور داشته باشند.

وی افزود: هیچکس نباید با صندوق قهر کند، برگزاری انتخابات، یک رویداد مهم، نه تنها برای دولت بلکه برای نظام اسلامی است و بر این اساس مشارکت و حضور مردم در پای صندوق های رای، برای نظام حائز اهمیت است. 

اراک

سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی شاه‌بیت سخنان رئیس جمهوری را توجه ویژه به جمهوریت در کنار اسلام دانست و گفت: قهر با صندوق رای جایگاهی ندارد و بنا بر گفته رییس جمهوری، اگر گله ای هم وجود دارد، همه پای صندوق رای بیایند.

وی گفت: حضور نمایندگان همه تفکرات و احزاب سیاسی به عنوان داوطلبان انتخاباتی به شور انتخابات کمک می‌کند و نگرانی رییس جمهوری گزینشی شدن انتخابات است.

کرج

عزیز اله شهبازی استاندار البرز با بیان اینکه فلسفه انتخابات معنادار در گرو رقابت سالم است، گفت:  باید بستری فراهم شود که سلایق مختلف بتوانند نامزد مورد نظر خود را برای انتخاب، داشته باشند.

وی اعتماد مردم را سرمایه اجتماعی خواند و افزود: بر این اساس طبق بیان رییس جمهوری  باید بستری فراهم شود که سلایق مختلف بتوانند کاندیدای مورد نظر خود را برای انتخاب، داشته باشند.

 خرم آباد

سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: فراهم نمودن امکان حضور همه سلایق و تمام افراد اصلح با گرایش ها و نظرات مختلف در انتخابات، علاوه بر افزایش میزان مشارکت، کیفیت رقابت را بالا می برد و به تبع آن نتیجه این رویداد سیاسی موثر تر و مفیدتر برای کشور خواهد بود.

خادمی همچنین اضافه کرد: به هر حال در نظام جمهوری اسلامی نقش مردم و مشارکت آنها اساسی و اصیل است و برای حفظ و ارتقا مشارکت آنان نیازمند حضور همه سلیقه ها در انتخابات هستیم.

شیراز

عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس با اشاره به اولویت‌هایی که مورد اشاره رییس جمهوری در دیدار هفتم بهمن جاری قرار گرفت ،‌گفت : که قانونمند عمل کردن و زمینه‌سازی برای حضور همه گرایش‌ها و سلایق در انتخابات دوم اسفند امسال، زمینه‌ساز مشارکت حداکثری مردم در انتخابات خواهد بود و لذا همه باید نسبت به آن مهم اهتمام ویژه داشته باشیم.

وی افزود :قانونمداری و فراهم کردن زمینه مشارکت و حضور همه سلایق و جناح‌های سیاسی در انتخابات مورد تاکید است.

سمنان

علیرضا آشناگر استاندار سمنان هم با بیان اینکه انتخابات جلوه مشارکت مردم در امور سیاسی است، گفت: حضور داوطلبان با سلایق مختلف زمینه‌ساز فضای رقابتی و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است.

وی اظهار داشت: داوطلبان گلایه‌مند و مردمی که ممکن است نسبت به حذف برخی داوطلبان معترض باشند با مشارکت حداکثری در انتخابات زمینه‌ساز شکوه حضور باشند.

کرمان

محمدجواد فدائی استاندار کرمان نیز با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در صحنه انتخابات و اینکه کشور امروز به این حضور نیاز دارد گفت: روح حاکم بر سخنان اخیر ریاست جمهوری در جمع استانداران و فرمانداران ، مشارکت اکثریت مردم در انتخابات بود زیرا ایشان معتقدند که حضور مردم علاوه بر بازتاب ملی و منطقه ای، بازتاب جهانی دارد.

وی  قانونمند عمل کردن و زمینه‌سازی برای حضور همه گرایش‌ها و سلایق در انتخابات دوم اسفند امسال را  جزو الزامات و زمینه‌ساز مشارکت حداکثری مردم در انتخابات برشمرد که همه دلسوزان نظام و انقلاب باید نسبت به این  مهم اهتمام ویژه داشته باشند.

اردبیل

اکبر بهنامجو استاندار اردبیل ، با بیان این که مردم در این دوره از انتخابات هم به خوبی شرکت خواهند کرد، گفت : مردم ایران تاکنون در همه انتخابات مشارکت خوب و مطلوبی داشته‌اند و این دوره هم از حق انتخاب خود به نحو احسن استفاده خواهند کرد.

وی رعایت بی‌طرفی روابط عمومی‌ها ، ادارات و سازمان‌های مختلف را در بحث انتخابات الزامی دانست و افزود : تلاش می‌شود انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با شور و حال خاصی برگزار شود و همه مصمم هستیم انتخابات سالم در این دوره برگزار کنیم.

قزوین

هدایت الله جمالی پور استاندار قزوین گفت: ترساندن مردم و محدود کردن آنها به خاطر ورود گروهی خاص به جریان انتخابات، به انقلاب و کشور آسیب می‌زند .

وی توجه نکردن به سلیقه‌های مختلف سیاسی در ایام انتخابات را برای نظام و انقلاب اسلامی آسیب‌زا خواند و اضافه کرد: به طور حتم اگر به ارزش‌ها و سلیقه‌های سیاسی مختلف مردم توجه نکنیم، برای نظام و انقلاب مشکل ایجاد می‌شود.

تبریز

 محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به اینکه در همه انتخاباتی که تا کنون در کشور برگزار شده است، مردم اقتدار و عزت نظام را به نمایش گذاشته اند و نوعی حماسه ملی خلق کرده اند گفت : انتخابات نه تنها در این دوره بلکه با توجه به اینکه اصل تعیین سرنوشت توسط خود مردم است، در یک حکومت مردم سالاری دینی همیشه یک رکن اساسی است و امروز اهمیت اش بیشتر است.

وی  مردم‌سالاری دینی را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی دانست و افزود : امسال با در نظر گرفتن فشارهای بین المللی باید حضور باشکوهتری در انتخابات داشته باشیم تا توطئه دشمن خنثی شود.

 یزد

محمد علی طالبی استاندار یزد هم مشارکت فعال مردم در برنامه‌های انقلاب را امری ضروری دانست و گفت: بررسی‌ها نشان می دهد که رقابت تا چه میزان در مشارکت مردم موثر است و عدم رویکرد به رقابت پذیری، موجب کاهش مشارکت می شود.

وی معتقد است که شرایطی ایجاد شده که موجب گردیده احزاب، خیلی فعال وارد موضوع انتخابات نشوند،  هر چند هنوز زمان تبلیغات آغاز نشده است .

طالبی گفت: ما جلوی هیچ برنامه سیاسی و فرهنگی را نگرفته ایم و مخالفتی نداریم و رویه استان هم این است که اگر کسی منع قانونی سخنرانی نداشته باشد ما هم حمایت کنیم.

همدان

سید سعید شاهرخی استاندار همدان گفت: نکته مهم در سخنان رییس جمهوری مقابله با یاوه گویی های استکبار بود و ما حضور حداکثری مردم را می خواهیم و این زمانی اتفاق می‌افتد که همه اقشار و اقوام در انتخابات حضور داشته باشند.

وی اظهار داشت: همه عوامل برگزاری انتخابات به ویژه دست اندرکاران اجرایی و نظارتی باید مرّ قانون را رعایت کنند تا این رویداد سیاسی بزرگ در نهایت شفافیت و سلامت با حضور گسترده مردم برگزار شود.

قم

بهرام سرمست استاندار قم، وظیفه و سیاست مدیران اجرایی اتخابات این استان را حفظ بی‌طرفی و تحقق انجام انتخاباتی پرشور و مطابق قانون خواند و گفت : انتظار دارند استانداری در یک طرف دعوا و انتخابات باشد اما مجموعه مدیریت استان مجری انتخابات است و در آن دخالت نمی کند.

وی  حفظ امنیت، سلامت، بی طرفی و تلاش در مسیر مشارکت حداکثری را هدف استانداری در انتخابات دوم اسفند برشمرد و افزود : اصحاب رسانه در مسیر جلب مشارکت حداکثری بیشترین نقش را می توانند ایفا کنند.

بوشهر

عبدالکریم گراوند استاندار بوشهرنیز در این ارتباط گفت: قانون اساسی نقش مردم را در اداره جامعه پررنگ دیده است برهمین اساس باید بگذاریم در انتخابات نیز حرف اول و آخر را مردم بزنند.

وی افزود:  سلیقه های مختلفی در کشور وجود دارد باید اجازه دهیم همه سلیقه‌ها در این عرصه حضور پیدا کنند و داور نهایی نیز به جای مجری یا ناظر مردم باشند.

گرگان

 هادی حق شناس استاندار گلستان با یادآوری سخنان اخیر رییس جمهوری در جمع استانداران و فرمانداران سراسر کشور گفت که رقابتی شدن حداکثری انتخابات از جمله دغدغه‌های دولت است.

وی با بیان اینکه نیازمند انتخابات باشکوه هستیم، گفت: چنین انتخابات باشکوهی نیازمند رقابت توام با مشارکت است که همه دست اندرکاران باید در فراهم آوردن آن مسوولیت خود را به نحو احسن ایفا کنند.

تهران

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز در مورد جلب مشارکت حداکثری گفت: برای تحقق این مهم در انتخابات، باید به سمت رفع هر نوع مانعی رفت و یکی از این موانع نیز فراهم نبودن حضور نمایندگان همه احزاب و تشکل هاست.

وی  تصریح کرد: باید زمینه حضور همه کسانی که قانون اساسی را پذیرفته اند و در چارچوب قانون اساسی حزب و تشکلی را تاسیس و ثبت کرده اند و اجازه فعالیت رسمی در کشور را دارند، فراهم کنیم تا شاهد یک انتخابات رقابتی باشیم.

ایلام

قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام گفت: نظام اسلامی در همه دوران‌ها و خصوصا در شرایط کنونی به حمایت، همراهی و حضور همه قومیت‌ها، جناح‌ها، گروه‌های سیاسی و سلایق درون نظام نیاز داشته و دارد و به پشتوانه این حمایت به حیات خود ادامه داده است.

وی اظهار داشت: تجلی حضور و همراهی مردم در مشارکت حداکثری در انتخابات‌های متعدد نمایان می‌شود بنابراین دلسوزان نظام باید زمینه حضور پرشور و آگاهانه مردم در پای صندوق‌های رای را فراهم کنند.

اسامی قطعی نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۳ بهمن ماه اعلام می‌شود و تبلیغات انتخاباتی نیز از ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه از سوی نامزدها انجام شده و پس از ۲۴ ساعت ممنوعیت تبلیغاتی، رای‌گیری در روز جمعه دوم اسفندماه انجام می شود.

مشهد

علیرضا رزم‌ حسینی استاندار خراسان رضوی هم با گرامیداشت ایام الله دهه فجر به نقش پر رنگ مردم در شکل‌گیری انقلاب شکوهمند اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب در این سال‌ها سرمایۀ اجتماعی بسیار کسب کرده که یکی از نمودهای این سرمایه اجتماعی را می‌توان در حضور پر شور مردم در رخدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی مشاهده کرد.

وی انتخابات را یکی از مهمترین تبلورهای سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی در جهان دانست و افزود : مردم بار دیگر با حضور حداکثری در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، برگ زرین دیگری در تاریخ سراسر افتخار ایران اسلامی به ثبت رسانده و نشان خواهند داد که توطئه‌های دشمنان و تحریم‌های اقتصادی ظالمانه آنان تاثیری بر عزم و ارادۀ مردم ایران ندارد.