سعید نمکی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره جاگذاریها و نیازسنجیهای نادرست برای احداث بیمارستان در مناطق مختلف کشور افزود: جاگذاریها و نیازسنجیهای نادرست و حتی عدم محاسبه درست تعداد تخت به جمعیت در مناطق مختلف کشور مطرح است. البته این موضوع در طول سالها اتفاق افتاده و فقط مربوط به حوزه بهداشت و درمان یا دوره خاصی نیست.
وی ادامه داد: توزیع عادلانه امکانات و زیرساختها در برخی مناطق اصلا مناسب نیست. به طور مثال در برخی استانها با جمعیت زیر یک میلیون نفر، تعداد تخت به جمعیت ممکن است سه برابر مناطق دیگر باشد.
وزیر بهداشت گفت: در حاشیه تهران، با جمعیت یک و نیم میلیون نفری حتی ممکن است یک تخت بیمارستانی هم نداشته باشیم و در مناطق دیگری با جمعیت ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر، تخت بیمارستانی بیشتری داریم.
نمکی اظهار کرد: در زمینه جاگذاری بیمارستانها در کشور بازنگری انجام شده و در حال کار روی این موضوع هستیم و بر این مبنا زیرساختها را توسعه میدهیم. به طور مثال در حاشیه پایتخت حدود یک و نیم میلیون نفر جمعیت داریم، اما حتی یک تخت بیمارستانی وجود نداشت و در نتیجه اولویتها را به جای داخل شهر تهران، روی حاشیه شهر گذاشتهایم.
وی بیان کرد: پویش ۲۰۵۰ نیز بر اساس همین اولویتها برنامه ریزی شده است. به طور مثال به تازگی در خور و بیابانک که یکی از دورترین مناطق کویر است، بیمارستان آفتاب هشتم را افتتاح کردیم. در نتیجه تکمیل پروژههای وزارت بهداشت با اولویت مناطق محروم، کمتر توسعه یافته، دور از دسترس خواهد بود و با همین روند پیش میرویم.
ششم آذر سال ۹۸ نمکی در تبریز گفت: با وجود شرایط بد اقتصادی و کمبود منابع، هزار پروژه بهداشتی و درمانی در کشور آماده افتتاح است و از این به بعد هر هفته ۵۰ پروژه بزرگ و کوچک در سراسر کشور آماده افتتاح و ۶۶ بیمارستان بسیار بزرگ آماده بهره برداری میشود.
به گزارش ایرنا، پویش ۲۰۵۰ وزارت بهداشت از ابتدای آذر ماه کلید خورد. پویشی که قرار است در ۲۰ هفته، هزار پروژه بهداشتی و درمانی به بهرهبرداری برسد. بر این اساس قرار است هزار پروژه با تمرکز بر مناطق محروم در ۲۰ هفته و هر هفته ۵۰ پروژه افتتاح شود. قرار است این پویش تا پایان هفته سلامت در اردیبهشت ۹۹ ادامه داشته باشد.