تهران- ایرنا- سازمان فضایی آمریکا (ناسا) از ساخت سیستمی برای تولید و مونتاژ رباتیک قطعات فضاپیما در مدار کم ارتفاع زمین (لئو) خبر داد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «دیجیتال ترندز»، ناسا با کمپانی ماهواره‌ای «ماکسار تکنولوژی» قراردادی منعقد کرده است تا از فناوری‌های روز برای ساخت قطعاتی چون رادار فضاپیما و مونتاژ قطعاتی چون آنتن ارتباطی در مداری به فاصله هزاران مایل از زمین استفاده کند.

ساخت و مونتاژ این قطعات در فضاپیمای Restore-L ناسا انجام خواهد شد. هدف از این ماموریت افزایش عمر ماهواره‌هاست، حتی آن دسته از ماهواره‌هایی که به گونه‌ای طراحی نشده‌اند که قابل تعمیر باشند.

این اقدام علاوه بر آن که به کارایی کارآمد و موثرتر ماهواره‌ها کمک می‌کند، همچنین راهگشای مشکل زباله‌های فضایی حاصل از ماهواره های بلااستفاده و غیرفعال که در فضا شناورند، نیز هست.

فضاپیمای Restore-L که قرار است در سال ۲۰۲۳ به فضا پرتاب شود، ابزاری به نام ربات عنکبوتی (Space Infrastructure Dexterous Robot (SPIDER) را به همراه خواهد داشت. این ربات یک بازوی رباتیک ۱۶ پایی (۴.۸۷ متری) دارد که می‌تواند بخش‌هایی از آنتن‌های ارتباطی را مونتاژ کند.

برای بخش تولید و ساخت قطعات این مأموریت نیز SPIDER با استفاده از فناوری MarkersSat که در تولید پایه‌ سازه‌های بزرگ فضایی مورداستفاده قرار می‌گیرد، یک رادار کامپوزیتی سبک به طول ۳۲ پا (۹.۷۵ متر) خواهد ساخت.

این بخشی از پروژه ناسا برای تجاری سازی مدار لئو و مشارکت با شرکت‌های خصوصی برای کاهش هزینه اکتشافات فضایی است. با افزایش تقاضا برای سرویس و تولید ماهواره‌ها، انجام پروژه‌های این چنینی در مدار باعث صرفه جویی در وقت و هزینه‌ای می‌شود که در حال حاضر صرف پرتاب محموله‌ها با راکت می‌شود. این پروژه همچنین برای پشتیبانی از مأموریت‌های اعزام فضانورد به ماه و مریخ و تعمیر و بروزرسانی تلسکوپ‌های فضایی چون هابل یا جیمز وب مفید خواهد بود.