بیرجند - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۱۴۵ استارتاپ در استان، ۵۷ استارتاپ به صورت تخصصی در حوزه ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) فعالیت می‌کنند که ۳۹ درصد کل مجموعه را شامل می‌شود.

مصطفی بهی عصر دوشنبه در نشست نخبگان، دانشگاهیان و فعالان حوزه فاوا خراسان جنوبی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وجود ۶ هزار و ۹۵ دانشجوی استان در حوزه آی سی تی اظهار داشت: این آمار ۱۷ تا ۲۰ درصد کل دانشجویان دانشگاه‌های خراسان جنوبی را تشکیل می‌دهد. 

وی افزود: این آمار ظرفیت مهمی در کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و حتی دانشجویان غیر مرتبط هم می‌توانند با بسترسازی متخصصان وارد این حوزه شوند.
 
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: برخی از این استارتاپ‌ها از محبوبیت ملی برخوردار هستند و برخی هم در عرصه بین المللی فعالیت می‌کنند. 

وی استعلام بین دستگاه‌ها را یک اقدام مهم عنوان کرد که در تعامل صنف ICT استان با دولت ایجاد شده است و افزود: توانستیم در این تعامل به کارهای بسیار بزرگی برسیم. 

بهی به زیرساخت‌های ایجاد شده در حوزه شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: در این حوزه تلاش‌های زیادی صورت گرفته و ظرفیت‌های خوبی در روستاها داریم اما باید توسعه زیرساخت‌ها به گونه‌ای باشد که شیرینی آن در کام مردم احساس شود. 

وی بر مقررات زایی در حوزه ICT تاکید کرد و گفت: برخی قوانین از الزام‌های این حوزه بوده که باید در سطح کلان به آن توجه شود.
 
رییس دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به وجود بیش از ۱۲ هزار دانشجو و ۳۵۰ عضو هیات علمی در استان گفت: با زیرساخت‌های فراهم شده در دانشگاه بیرجند سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه IT انجام شده و خرسندیم آخرین برگ کاغذ در این دانشگاه از جمله ماموریت‌های اداری به شکل الکترونیکی شده است. 

احمد خامسان با بیان اینکه این زیرساخت برای استان بسیار مهم است گفت: در خراسان جنوبی صنعت و کشاورزی زیاد رونق ندارد اگرچه تلاش‌های زیادی از جمله کشت گلخانه شکل گرفته ولی اگر توجه ویژه به دانشگاه و آی تی شود این مهم در ماندگاری جمعیت بسیار موثر است. 

وی با اشاره به اینکه مرحوم دکتر کاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات به عنوان فرهیخته‌ای از خراسان جنوبی است افزود: لزوم جانمایی صحیح شهرک آی تی در استان مورد درخواست است که انتظار می‌رود به آن توجه شود. 

رییس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد شرکت‌های موجود در پارک علم و فناوری مرتبط با حوزه ICT است اظهار داشت:  رشد این شرکت‌ها در چند سال اخیر خوب بوده به طوری که ۲۱ استارتاپ در ابتدای دولت تدبیر و امید اکنون به ۵۷ مورد رسیده است. 

محمدعلی ناصری شرکت فناور کشمون را از نمونه‌های موفق کسب و کارهای اینترنتی معرفی کرد و گفت: شرکت دانشجویار نیز جزو سه برند اول کشور در این حوزه است. 

وی با اشاره به شرکت‌های موفق دیگر در حوزه دارو، نیروگاه‌های برقی و گردشگری اضافه کرد: آمادگی ایجاد زیرساخت اشتغال در این حوزه را داریم و تعامل با اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در استان خوب است. 

 همچنین در این نشست مدیران کسب و کارهای اینترنتی و بخش خصوصی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان مشکلات، پیشنهادات و درخواست‌های خود پرداختند. 

توجه به دانش و پژوهش در حوزه امنیت سایبری برای سطوح مختلف جامعه، ایجاد اتاق مشترک بین ایران و افغانستان در حوزه صادرات محصولات ICT و توجه به چالش کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات از جمله قانون کپی رایت از جمله درخواست‌های مطرح شده در نشست با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (دوشنبه) در سومین روز دهه فجر برای افتتاح چند طرح عمرانی و دیدار با مسوولان و فعالان حوزه ارتباطات وارد خراسان جنوبی شد.

وی بدو ورود به خراسان جنوبی راهی روستای گارجگان شهرستان خوسف شد و از پروژه اتصال سایت همراه این روستا به فیبرنوری بازدید کرد.

۴۶۹ پروژه مخابراتی استان خراسان جنوبی نیز با سرمایه‌گذاری ۴۹۴ میلیارد ریال و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این استان به بهره‌برداری رسید.

آذری جهرمی این تعداد طرح را با همراهی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان استان همزمان با پروژه بهینه‌سازی شبکه مخابراتی شهر خوسف افتتاح کرد.

همچنین پنج طرح ارتباطات و فناوری اطلاعات با هزینه‌کرد ۶۹۰ میلیارد ریال عصر دوشنبه در ادامه سفر یکروزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز استان به طور همزمان افتتاح شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شامگاه دوشنبه به همراه استاندار خراسان جنوبی با حضور در منزل شهید حسن یعقوبی در بیرجند با خانواده این شهید والامقام دیدار کرد.