تهران-ایرنا- محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این هفته به سازمان ملل متحد می رود تا ۳۰۰ مورد از نقض قوانین بین المللی درباره مساله فلسطین در طرح موسوم به معامله قرن آمریکا را به این نهاد بین المللی گزارش کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مسئول در تشکیلات خودگردان فلسطین تصریح کرد که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این هفته با گزارشی که سازمان آزادیبخش فلسطین تهیه کرده است و در آن به ۳۰۰ مورد نقض قانون بین المللی در طرح موسوم به معامله قرن آمریکا ، اشاره شده در سازمان ملل حضور خواهد یافت.

براساس این گزارش عباس روز دوشنبه به نیویورک سفر خواهد کرد و فردای آن روز فلسطینی ها پیش نویس تصمیم خود بر ضد طرح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به شورای امنیت برای رای گیری ارایه خواهند کرد.

صائب عریقات دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف)  در این باره گفت که این گزارش به زبان انگلیسی به همه اعضای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارایه می شود. 

در گزارش تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره شده مفاد اعلام شده در معامله قرن آمریکا که اخیرا از سوی این کشور اعلام شد، نقض قوانین بین المللی درباره مساله فلسطین از جمله مساله قدس است که در آن اسرائیل هیچ حاکمیتی بر این شهر ندارد و مجامع بین المللی الحاق آن به این رژیم را برسمیت نمی شناسند و نیز این طرح مخالف قوانین بین المللی درباره شهرک سازی ها، امنیت و حقوق آوارگان و اسرای فلسطینی است.

در این گزارش به مواردی در نقض حقوق فلسطینیان درباره حاکمیت و نوار غزه و منابع طبیعی و اقتصادی فلسطینی ها هم اشاره شده است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین  روز جمعه اعلام کرد که به هیچ وجه در امانت خیانت نخواهیم کرد و هرگز به اندازه یک بند انگشت هم از حقوق مان که سازمان ملل آن‌ها را تصویب کرده  استکوتاه نخواهیم آمد.

وی تاکید کرد: کشوری را که پایتخت آن قدس نباشد اصلاً قبول نداریم.

عریقات نیز روز جمعه در واکنش به ادعاهای جرد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ درباره ناآرامی ها در کرانه باختری گفت: کسی که پروژه‌ها و طرح‌هایی برای الحاق (مناطق فلسطینی به اراضی اشغالی)، آپارتاید، مشوعیت‌بخشی به اشغالگری و شهرک‌سازی‌ها ارائه می‌دهد، در واقع مسؤول کامل گسترش دامنه خشونت‌ها و افراط‌گرایی است.

دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین تاکید کرد: عباس طرح واقعی برای صلح مبتنی بر قوانین بین‌المللی و اصول تعیین شده و نیز اصل راه‌حل تشکیل دو کشور بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ را که به شکل کامل مورد تایید جامعه جهانی است، به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

این مسؤول فلسطینی در ادامه تاکید کرد: کوشنر از آپارتاید، شهرک سازی‌ها، دیکته سیاست‌ها و گمراه‌سازی‌ها حمایت کرده و پشت نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و شورای شهرک‌های استعماری اسرائیل ایستاده است.

کوشنر طراح اصلی معامله قرن ، در حاشیه نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران ادعا کرد که مسؤولیت موج اخیر تنش‌های به وجود آمده در کرانه باختری متوجه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است.

ده ها فلسطینی روز جمعه در اعتراض به طرح موسوم به «معامله قرن» و درگیری با نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری زخمی شدند.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه هشتم بهمن (۲۸ ژانویه) در حضور "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طرح ادعایی خود موسوم به معامله قرن رونمایی کرد؛ طرحی که هدف از آن حذف مسئله فلسطین است و مخالفت همه فلسطینیی ها از جمله تشکیلات خودگردان را به دنبال داشته است.

براساس بندهای طرح معامله قرن، ۴۰ درصد کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی اشغال و مقاومت فلسطین خلع سلاح خواهد شد. شهر قدس پایتخت رژیم اسراییل خواهد بود و بخش‌هایی از کرانه باختری که در آن ها شهرک‌های یهودی نشین ساخته شده به این رژیم الحاق می شود.

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در یک نامه که روز جمعه به دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نوشته شد، "مخالفت شدید" خود را با طرح موسوم به معامله قرن که "هدف ادعایی آن پیشبرد صلح میان اسرائیلی‌ها و فلسطینیان است" اعلام کردند.

نمایندگان آمریکایی با بیان اینکه هم مفاد و هم زمان‌بندی رونمایی این طرح باعث نگرانی آن‌ها است، معامله قرن را غیرجدی و فاقد حسن نیت دانسته و تاکید کردند که این طرح راه رژیم صهیونیستی را برای اشغال همیشگی کرانه باختری هموار می‌کند.