قشم- ایرنا- دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور روز یکشنبه در سفر یک روزه خود به جزیره قشم ۱۷ طرح جزیره قشم را با اعتبار ۲ هزار و ۴۴۱ میلیارد و ۹۸ میلیون ریال و سرمایه گذاری ارزی یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورو افتتاح کرد.

به گزارش ایرنا، مرتضی بانک  طرح قطعه اول  بزرگراه مرکزی قشم را به طول ۱۰ و عرض ۱۱.۵ کیلومتر و با اعتبار ۳۱۶ میلیارد  و ۹۴۰ میلیون ریال به بهره‌برداری رساند.

وی همچنین طرح بهسازی و روکش آسفالت ۱۰۰ کیلومتر جاده را در غرب جزیره با اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریال افتتاح کرد.

طرح آسفالت معابر ۱۷ روستای جزیره قشم نیز با اعتبار ۱۱۰ میلیارد ریال توسط دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور مورد بهره هبرداری قرار گرفت.

آغاز به کار خط تولید آب آشامیدنی مپنا در قشم

طرح خط تولید آب آشامیدنی بسته‌بندی‌شده شرکت مپنا با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد ریال و یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورو با حضور مشاور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

این شرکت ظرفیت تولید ۱۰ هزار بطری آب  در ساعت را دارد که با راه‌اندازی آن برای ۴۵ نیروی بومی اشتغالزایی ایجاد شد.

طرح زمین چمن مصنوعی روستای هُلُر جزیره قشم با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال از دیگر طرح‌هایی بود که توسط بانک به ثمر نشست.

فضای ورزشی این مکان به مساحت ۲ هزار و ۹۰۰ مترمربع شامل ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع فضای چمن مصنوعی و ۱۵۰ مترمربع زیربنا با امکانات رختکن، چشمه سرویس بهداشتی، منزل سرایداری، کافی شاپ و سکوی تماشاگران است.

آغاز به کار شرکت تولید فرآورده‌های غذایی در قشم

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در ادامه سفر یک روزه خود به جزیره قشم شرکت تولید غذایی هورشید نگین قشم را با سرمایه‌ای بیش از ۱۳۶ میلیارد ریال افتتاح کرد.

این شرکت در سوله‌ای به مساحت ۲ هزار مترمربع با چهار خط تولید، برای ۷۰ نیروی بومی اشتغالزایی کرده و سالانه بیش از ۱۰ میلیون ساشه و استیک قهوه فوری تولید می‌کند.

شرکت آبگون سفیر قشم نیز در سوله ای به مساحت چهار هزار مترمربع و با سرمایه‌ای افزون بر ۲۶۰ میلیارد ریال با حضور بانک به ثمر نشست.

این شرکت با اشتغالزایی برای ۵۵ نیروی بومی جزیره، در مرحله نخست خود سه خط تولید لوازم آرایشی و بهداشتی را به بهره‌برداری رساند که توان تولید سالانه ۶۰۰ تُن محصول را دارد.

مشاور رییس جمهوری هم‌چنین شرکت فرآوری ماهی خشک را با سرمایه‌ای بیش از ۴۵ میلیارد ریال افتتاح کرد که باعث ایجاد ۲۰ فرصت شغلی شد.

افتتاح کلوپ غواصی و تفریحات دریایی

کلوپ غواصی و تفریحات دریایی قشم به مساحت ۶۰۰ مترمربع با ۱۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در محدوده ساحل پارک زیتون شهر قشم از دیگر طرح‌هایی بود که بانک افتتاح کرد.

این مجموعه ورزش‌دریایی دارای ۱۰۰ ست لباس غواصی، ۶۰ سیلندر غواصی، ۳۰ ست بی.سی.دی(BCD) غواصی و سه دستگاه کمپرسور است و با آغاز فعالیت آن زمینه اشتغال برای ۱۵ نیروی کار فراهم شد.

سه فروند قایق تفریحی، سه جت اسکی، چهار فروند شاتل و یک دستگاه پاراسل نیز در بخش تفریحات دریایی این مجموعه آماده ارائه خدمات به علاقه‌مندان است.

همچنین مرحله نخست طرح ۲۰۰ واحدی مسکن با  اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال باحضور مشاور رییس افتتاح شد که ویژه کارکنان سازمان منطقه آزاد قشم است.

بانک در ادامه سفر یک روزه خود به قشم طرح مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب ایران زمین را با اعتبار ۱۴۵ میلیارد ریال به بهره‌برداری رساند که ظرفیت متوسط تصفیه یک هزار مترمکعب در روز را دارد.

طرح‌های مرحله دوم بلوار پیامبر اعظم(ص) و همچنین محوطه‌سازی و المان میدان پلیس نریمان با اعتبار ۱۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور به ثمر نشست.

افتتاح هتل «هانی» در شهر قشم

هتل «هانی» قشم با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در میدان سعدی توسط بانک مورد بهره برداری قرار گرفت.

این هتل در زمینی به مساحت ۸۰۰ مترمربع و با ۳۵۰۰ متر زیربنا  ساخته شد و دارای ۶۰ اتاق با ظرفیت ۲۰۰ تخت در پنج طبقه است که با آغاز فعالیت آن ۲۵ فرصت شغلی ایجاد شد.

۲ طرح کانال‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی محله‌های چابهار و دوحه و سایت سمن شهر قشم در مجموع به طول یکهزار و ۴۰ متر با اعتبار ۶۲ میلیارد و ۶۵۸ میلیون ریال با حضور مشاور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

سفره‌خانه سنتی جزیره قشم نیز با یکهزار و ۴۰۰ متر زیربنا و ظرفیت ۵۰۰ نفر، با نمای زیبای سنتی و اختصاص ۶ فضای ویژه  توسط بانک افتتاح شد.

این مجموعه با ۲۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تحت حمایت سازمان منطقه آزاد قشم برای حدود ۳۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.

پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.