در این مراسم که در خانه مطبوعات ارومیه برگزار شد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی با بیان اینکه قرآن کریم قانون اساسی اسلام است اظهار داشت: با گذشت ۴۱ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با وجود تلاشهای صورت گرفته هنوز در حوزه قرآنی به جایگاه شایسته دست نیافتهایم.
حجتالاسلام ناصر خدایاری افزود: چگونه ممکن است سبک زندگی، اقتصاد، فرهنگ و سیاست و مناسبات ما شکل قرآنی به خود بگیرد در حالی که حتی در قرائت قرآن مشکل داریم.
وی با بیان اینکه از هماکنون باید برای ۴۰ سال آینده در حوزه قرآن و عترت برنامه داشت افزود: امروز باید بیش از پیش به عملیاتی کردن آیات قرآن در جامعه فکر کنیم.
وی ادامه داد: برخلاف تصور برخی که فعالیتهای فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی را تنها در تئاتر و هنرهای تجسمی خلاصه میکنند، عمده اعتبارات این اداره کل در حوزه قرآن و عترت هزینه میشود.
رییس دفتر نمایندگی ولی فقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه نیز در این مراسم اظهار داشت: باید قرآن و معارف قرآنی سرلوحه و محور تمامی برنامههای ما قرار گرفته و معیار مدیران قرار گیرد.
حجتالاسلام کریم حسینخانی با بیان اینکه امام راحل راه خود را با قرآن کریم آغاز کرده و انقلاب را به شکوفایی رساندند بیان کرد: ضروری است معیارهای کنونی انتخاب مدیران مورد بازخوانی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه امروز کسانی در حوزههای مدیریتی هستند که هیچ سنخیتی با آموزههای قرآنی ندارند در حالی که مدیران ما باید با مفاهیم و آموزههای قرآنی آشنایی کاملی داشته باشند.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان برنامههای مختلف برگزار شده در هفته قرآن و عترت آذربایجانغربی تقدیر شد.
در بخش داستان کوتاه زینب رمضانی مقام اول، لیلا کوثری مقام دوم و سلطانعلی دریادل رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بخش عکس نیز جواد عسگراوغلی،رضا امنزاده، محمد حمیدی و جعفر بزازپور به ترتیب رتبههای اول تا سوم، در بخش نقاشی مجید روناسیان و مهران فقری و در بخش نمایش فروغ کنعانی مورد تجلیل قرار گرفتند.
دربخش فیلم احسان مهدیان و یعقوب اکبریان، در مقالهنویسی آراز هاشمینژاد، ساحل دژپسند، رعنا اصغری، صمد نصیری ،آرام خضرلو ، زینب فتحی زاده و سرور عارفی، در مدیحه سرایی از گروه خاتمالانبیای خوی و گروه ولایان کوثر ارومیه و در بخش صنایع دستی بهنام حسینپور، امیر معظم، رسول علیزاده ،رضا خلیلزاده ، محمدتقی خطیری و حسن خزائی به عنوان نفرات برتر معرفی و از آنها تجلیل شد.
در بخش جشنواره ایدهپردازی نماز نیز از فاضل رستمنژاد، حسین اصغری، سیدمحمد میرقلنج، رقیه امامقلیزاده باری و نساء محرمی تجلیل شد.
در رشته قرائت قرآن حکیم فرزاد و رضا جسور به ترتیب مقام اول و دوم را کسب کردند و در رشته حفظ پنج جزء قرآن مهدی مهدیزاده عنوان نخست و پویا زارع و آراز مهدیزاده در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
در رشته حفظ کل قرآن کریم سینا طلایی اول شد و سیدمیرعلی عباسپور رتبه دوم را به خود اختصاص داد؛ در بخش حفظ جزء سیام قرآن، عماد سرخ روی، متین خلیلی، علی شیخ علیزاده و امید قاسمی به ترتیب اول تا سوم شدند.
در رشته ترتیل نیز عبدالواحد یوسفزاده نفر اول، محمد خلیلی و عمار قلیپور به ترتیب مقامهای دوم و سوم را کسب کردند، در رشته قرائت زیر ۱۸ سال مبین نصیری مقام اول، عرشیا الماسی رتبه دوم و نوید حقی مقام سوم را به خود اختصاص دادند و در رشته تحقیق بالای ۱۸ سال نیز علی حسینی و مهدی قنبرپور به ترتیب رتبه اول و دوم را کسب کردند.
در رشته تحقیق خواهران هم سمیرا مهدیان عنوان نخست و سارا علیپور رتبه دوم را کسب کردند و در رشته ترتیل خواهران، هنگامه علیزاده رتبه اول و زهرا بهرام زاده مقام دوم را بدست آوردند.
در حفظ پنج جزء قرآن خواهران، حدیث عباسپور، زهرا سلیمانی و لیلا صادقی به ترتیب رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در حفظ ۱۰ جزء قرآن نیز زهرا میرزا علیپور، زهرا حسنی و زهرا مختاری به ترتیب مقامهای اول تا سوم را کسب کردند.
همچنین در حفظ کل قرآن رقیه علی اصغریان و حنانه خیری رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادند و در حفظ جزء سیام قرآن، پریناز علیزاده، فاطمه حسنی و فاطمه اشرفی عناوین اول تا سوم را کسب کردند.
همچنین از حجت الاسلام کفیلیویی، حجت الاسلام علی حسنی، حجت الاسلام اسماعیل شیخلو،حجت الاسلام عبدالله رحیمی ،حسن حسنزاده ، جعفر نجفپور، امام وردی سهرابی نیز به عنوان پیشکسوتان قرآنی استان تجلیل شد.
در هفته قرآن و عترت مسابقاتی در بخشهای شعر، داستان کوتاه، صنایع دستی، عکس و پوستر و آوا و نغمات برگزار شد؛ نمایشگاه هنرهای تجسمی و صنایع دستی و نمایشگاه محصولات فرهنگی با موضوعات و آموزههای قرآنی از دیگر برنامه های این هفته بود.
همچنین در هفته قرآن و عترت هجدهمین دوره مسابقات قرآنی و قرآنی خواهران در رشتههای حفظ، قرائت، ترتیل و سایر رشتهها نیز برگزار شد.